Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle
Home » , » PRATİK BİLGİLER 36

PRATİK BİLGİLER 36

Written By Azmalzemelimutfak on 21 Eylül 2018 Cuma | Eylül 21, 2018



 HAYAT PAYLAŞINCA GÜZEL 36

Bilgi paylaşılmadığı sürece pek değer kazanmaz bunu biliyoruz. Durum böyle ise o halde bildiklerimiz sizlerle paylaşmaya devam diyorum .Şöyle bir baktım uzun süredir pratik bilgi paylaşımında bulunmamışım. E o zaman haydi devam.

-Yaptığınız böreğin kıvamında pişmesini istiyorsanız fırına koymadan önce birkaç saat buzdolabında bekletin. Böylece çok daha lezzetli ve çıtır çıtır olacaktır.


-Kahvaltı yada çay saati için hazırladığınız hamur kızartmalarının daha lezzetli olmasını istiyorsanız, hamura eklediğiniz kabartma tozuna biraz toz şeker katın. Her zaman yaptığınız lezzetten farklı olduğunu göreceksiniz.


-Yemeğinizin yağı fazla kaçtı ise içine bir kaç küp buz atarak yağların buzun üzerine toplanmasını sağlayabilirsiniz. 


-Farklı lezzette pilavlar hazırlamak istiyorsanız birde bu şekilde deneyin.Patlıcan kabuklarını soyduktan sonra içine sirke ve çok az zeytinyağı konmuş suda çok az haşlayın. Daha sonra patlıcanları istediğiniz küçüklükte doğrayın ve pilav yaparken içine katın. Pilavınız daha lezzetli olacaktır.


- Malum kış hazırlıkları son sürat devam ediyor. Dondurduğunuz sebzelerin uzun bir süre tazeliklerini korumalarını istiyorsanız dondurmadan önce kaynayan su içerisine batırarak 2-3 dakika şok haşlama yapın, ardından hemen soğuk suya tutun. Suları iyice süzüldükten sonra buzdolabı poşetlerine doldurup havasının tamamını pipetle alıp ağzını sıkıca kapatıp dondurun.Hem daha az yer kaplamış olacak hem de hava almadığından yiyecekleriniz lezzetinden bir şey kaybetmeyecek.




SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter