HAYAT PAYLAŞINCA GÜZEL 36
Bilgi paylaşılmadığı sürece pek değer kazanmaz bunu biliyoruz. Durum böyle ise o halde bildiklerimiz sizlerle paylaşmaya devam diyorum .Şöyle bir baktım uzun süredir pratik bilgi paylaşımında bulunmamışım. E o zaman haydi devam.
-Yaptığınız
böreğin kıvamında pişmesini istiyorsanız fırına koymadan önce birkaç saat
buzdolabında bekletin. Böylece çok daha lezzetli ve çıtır çıtır olacaktır.
-Kahvaltı
yada çay saati için hazırladığınız hamur kızartmalarının daha lezzetli olmasını
istiyorsanız, hamura eklediğiniz kabartma tozuna biraz toz şeker katın. Her
zaman yaptığınız lezzetten farklı olduğunu göreceksiniz.
-Yemeğinizin
yağı fazla kaçtı ise içine bir kaç küp buz atarak yağların buzun üzerine
toplanmasını sağlayabilirsiniz.
-Farklı
lezzette pilavlar hazırlamak istiyorsanız birde bu şekilde deneyin.Patlıcan
kabuklarını soyduktan sonra içine sirke ve çok az zeytinyağı konmuş suda çok az
haşlayın. Daha sonra patlıcanları istediğiniz küçüklükte doğrayın ve pilav
yaparken içine katın. Pilavınız daha lezzetli olacaktır.
-
Malum kış hazırlıkları son sürat devam ediyor. Dondurduğunuz sebzelerin uzun
bir süre tazeliklerini korumalarını istiyorsanız dondurmadan önce kaynayan su
içerisine batırarak 2-3 dakika şok haşlama yapın, ardından hemen soğuk suya
tutun. Suları iyice süzüldükten sonra buzdolabı poşetlerine doldurup havasının
tamamını pipetle alıp ağzını sıkıca kapatıp dondurun.Hem daha az yer kaplamış
olacak hem de hava almadığından yiyecekleriniz lezzetinden bir şey kaybetmeyecek.
0 yorum :
Yorum Gönder