Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle
Home » , » ÜŞENGEÇLERE ÖZELTARİFLER / TÜKETİCİ ÇILGINLĞINA SON .FAZA EKMEKLER NASIL DEĞERLENDİRİLİR? BAYAT EKMEKTEN NELER YAPILIR 1

ÜŞENGEÇLERE ÖZELTARİFLER / TÜKETİCİ ÇILGINLĞINA SON .FAZA EKMEKLER NASIL DEĞERLENDİRİLİR? BAYAT EKMEKTEN NELER YAPILIR 1

Written By Azmalzemelimutfak on 11 Eylül 2018 Salı | Eylül 11, 2018


 Evet bu günkü tarifimizde evde fazladan alınmış fakat yenmemiş boynu bükük bir halde kenarda bekleyen ekmekleri değerlendirebileceğimiz bir tarif vermek istedim. Türk mutfağında ekmek olmadan olmaz artık alışkanlıktan mıdır ? yoksa ekmek yenmediğinde doyma hissinin az olmasından mıdır bilinmez genelde ekmek alınır.

Birde ekmek fırından henüz çıkmış ve mis gibi kokuyorsa ah o zaman nasıl dayanılır o ekmeğin kokusuna değil mi ? Doğal olarak ta fazla alınan ekmeğe pek rağbet olmuyor .Genelde değerlendiriyorsunuzdur mutlaka değerlendirmeyenler varsa da artık bundan sonra değerlendirin derim. Farklı tariflere site içerisinde rastlayacaksınız. Haydi bakalım şimdiden kolay gelsin Ellerinize sağlık.


 FAZA EKMEKLER NASIL DEĞERLENDİRİLİR? BAYAT EKMEKTEN NELER YAPILIR 1

BAYAT EKMEK OMLETİ


Malzemeler

  • yarım  bayat ekmek (küp kesilmiş)

  • 3 adet yumurta

  • 1 su bardağı süt

  • 4 adet parmak sosis

  • 7 dilim sucuk

  • 10 -15 adet çekirdeği çıkartılmış siyah zeytin

  • 1 küçük kase beyaz peynir

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası (acı)

  • 3- 4 kaşık zeytinyağı

  • 3 dal maydanoz

  • 3 dal taze nane

  • çay kaşığının ucuyla kırmızı toz pul biber

  • çay kaşığının ucuyla kimyon

  • çay kaşığının ucuyla karabiber

  • 1 çay kaşığı tuz


Yapılışı 


Bayat ekmeği küp şeklinde keserek derin bir kaba alalım. Başka bir kapta yumurtayı çırparak sütle karıştıralım. Hazırladığımız sütlü karışımı ekmeklerin üzerine döküp alt üst edelim. Biber salçası ve baharatları ekleyip karıştıralım.


Sosis ve sucukları küp küp  keselim, zeytinin çekirdeklerini ayıralım. Maydanoz ve naneyi ince ince kıyalım. Hazırladığımız tüm malzemeleri ekmeklerin olduğu kaseye alalım. Beyaz peynir ve baharatları ekledikten sonra karıştıralım.


Geniş bir tavada önceden kızdırılmış zeytinyağının üzerine bu karışımı döküp üzerine bastırarak yayalım. Alt yüzü kızarınca düz bir tabak yardımıyla çevirip diğer kısmının da pişmesini sağlayalım. Servis tabağına alarak sıcak olarak servis yapalım.



AfiyetOlsun

SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter