Evet bu günkü tarifimizde evde fazladan alınmış
fakat yenmemiş boynu bükük bir halde kenarda bekleyen ekmekleri
değerlendirebileceğimiz bir tarif vermek istedim. Türk mutfağında ekmek olmadan
olmaz artık alışkanlıktan mıdır ? yoksa ekmek yenmediğinde doyma hissinin az
olmasından mıdır bilinmez genelde ekmek alınır.
Birde ekmek fırından henüz çıkmış ve mis gibi
kokuyorsa ah o zaman nasıl dayanılır o ekmeğin kokusuna değil mi ? Doğal olarak
ta fazla alınan ekmeğe pek rağbet olmuyor .Genelde değerlendiriyorsunuzdur
mutlaka değerlendirmeyenler varsa da artık bundan sonra değerlendirin derim.
Farklı tariflere site içerisinde rastlayacaksınız. Haydi bakalım şimdiden kolay
gelsin Ellerinize sağlık.
FAZA EKMEKLER NASIL DEĞERLENDİRİLİR? BAYAT EKMEKTEN NELER YAPILIR 1
BAYAT EKMEK OMLETİ
Malzemeler
- yarım bayat ekmek (küp kesilmiş)
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 4 adet parmak sosis
- 7 dilim sucuk
- 10 -15 adet çekirdeği çıkartılmış siyah zeytin
- 1 küçük kase beyaz peynir
- 1 tatlı kaşığı biber salçası (acı)
- 3- 4 kaşık zeytinyağı
- 3 dal maydanoz
- 3 dal taze nane
- çay kaşığının ucuyla kırmızı toz pul biber
- çay kaşığının ucuyla kimyon
- çay kaşığının ucuyla karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Bayat ekmeği küp şeklinde keserek derin bir kaba
alalım. Başka bir kapta yumurtayı çırparak sütle karıştıralım. Hazırladığımız
sütlü karışımı ekmeklerin üzerine döküp alt üst edelim. Biber salçası ve
baharatları ekleyip karıştıralım.
Sosis ve sucukları küp küp keselim, zeytinin
çekirdeklerini ayıralım. Maydanoz ve naneyi ince ince kıyalım. Hazırladığımız
tüm malzemeleri ekmeklerin olduğu kaseye alalım. Beyaz peynir ve baharatları
ekledikten sonra karıştıralım.
Geniş bir tavada önceden kızdırılmış zeytinyağının
üzerine bu karışımı döküp üzerine bastırarak yayalım. Alt yüzü kızarınca düz
bir tabak yardımıyla çevirip diğer kısmının da pişmesini sağlayalım. Servis
tabağına alarak sıcak olarak servis yapalım.
AfiyetOlsun
0 yorum :
Yorum Gönder