Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

TURUNÇ ŞURUBU

Written By Azmalzemelimutfak on 11 Eylül 2018 Salı | Eylül 11, 2018

Turunç meyvesini çoğumuz biliyor ama bilmeyenler için açıklamak isterim.Dış görünüş itibariyle tamamen portakala benzeyen fakat lezzet olarak portakaldan çok ekşi ve buruk tadı olan bir turunçgil.Akdeniz bölgesi ve Ege de yaşayanların caddelerde aşina olduğu bu turunçgilin dış kabuğundan turunç reçeli yapılmakta, kurutulan kabukları çay olarak içilebilmekte.eh içini çöpe atacak değiliz ya onu da kullanacağız biraz katkılı olacak ama olsun .Lezzeti mükemmel farklı şurup elde edeceğiz sonuçta.Salatalarda normal limon gibi sıkılarak kullanıldığında çok daha lezzetli olmasını sağlıyor.

Turunç döneminde toplayıp suyunu meyva sıkacağında sıktıktan sonra buz kalıplarında donduruyorum salata yapacağım  zaman çıkartıp bıçakla hafif kazıyorum bu bile farklı bir aroma veriyor. Salatalarınızda dondurulmuş limon kabuğunu da rendeleyerek kullanmanızı öneririm dehşet bir lezzet veriyor.
 

TURUNÇ ŞURUBU


Malzemeler:

  • 10 adet turunç 

  • 3,5 su bardağı toz şeker

Yapılışı:

Turuncun sularını portakal sıkıcı yardımıyla sıkalım.Bir tencereye alarak üzerine toz şekeri ilave edip karıştıralım.Ocağın altını açıp bir güzel kaynatalım.Soğuması ve tadının gelmesi için 1 gece boyunca tencerenin içerisinde bırakalım.

Sabah  cam şişelere koyup buzdolabına kaldıralım.İçeceğimiz zaman soğuk su ilave ederek servis yapalım.İşte bu kadar kolay. Hem lezzetli hem de bir çok yararı olan turuncun artık dış kabuğundan reçel yapıp kalanını atmıyoruz.

  • Turunç reçeli yaparken kabuklarını rendeledikten sonra rendelediğimiz kısımları da kurutup bitki çaylarına ekstra lezzet vermek amacıyla kullanıyoruz.Siyah çayın içerisine atarak da farklı bir lezzet elde etmiş oluyoruz. 

Afiyet Olsun

SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter