Hayat
pahalılığı almış başını gidiyor. Eh bu durumda her zamanki gibi iş yine biz
hanımlara düşüyor. Ekmeği aldık şu yada bu şekilde arttı. Ya alınması
gerekenden fazla alındı yada o gün için ekmek tüketme gereğini kimse duymadı ve
birkaç günlük ekmek bir şekilde birikti. Bunları atacak değiliz ya tabii ki
aklımızı çalıştırıp ben bu ekmeği nasıl değerlendiririm atılmaktan nasıl
kurtarırım ?
yeni lezzetleri nasıl yapıp ailemin karnını doyurabilirim noktasındayız. Hepimizi akşam olunca şu meşhur yemek telaşı sarmıyor mu ? evde herkes ayrı yiyecek maddelerini sever ama mutlaka bir ortak noktada uzlaşılarak herkesin yiyebileceği yiyecekler tüketilebilir? Sizlerde benim gibi aile fertlerinin isteği doğrultusunda yemek yapmayı sevip fakat her kafadan ayrı cevap gelince yine kara kara düşünenlerdenseniz biraz da işin kolayına ama lezzetlisine kaçın lezzetten ödün vermeyin derim.
Hem sizi fazla yormayan hem de mutfak ekonomisine katkıda bulunacak bir lezzet buyrunuz efenim kolay gelsin.
yeni lezzetleri nasıl yapıp ailemin karnını doyurabilirim noktasındayız. Hepimizi akşam olunca şu meşhur yemek telaşı sarmıyor mu ? evde herkes ayrı yiyecek maddelerini sever ama mutlaka bir ortak noktada uzlaşılarak herkesin yiyebileceği yiyecekler tüketilebilir? Sizlerde benim gibi aile fertlerinin isteği doğrultusunda yemek yapmayı sevip fakat her kafadan ayrı cevap gelince yine kara kara düşünenlerdenseniz biraz da işin kolayına ama lezzetlisine kaçın lezzetten ödün vermeyin derim.
Hem sizi fazla yormayan hem de mutfak ekonomisine katkıda bulunacak bir lezzet buyrunuz efenim kolay gelsin.
PRATİK SUFLE NASIL HAZIRLANIR
BAYAT EKMEK
SUFLESİ
Malzemeler
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta orijinal tarifte verilen 2 adet yumurtaydı bu şekilde daha güzel oldu
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- beyaz peynir
- maydanoz
- dereotu( İsteğe bağlı belki sevmeyenler olabilir )
- yarım paket kabartma tozu
- yarım bayat ekmek
- Arzu edilen baharatlardan konulabilir.
Yapılışı
Yumurtayı yıkayarak bir kaba kırıp tel çırpıcı yardımıyla çırpalım. İçerisine yağ, süt, yoğurt, kabartma tozu , rendelenmiş peynir, doğranmış maydanoz ve dereotu konularak bir karışım hazırlayalım
Ekmekleri önce dilimleyelim daha sonra küp küp doğranarak karışıma ilave edip iyice karıştıralım. Sevdiğiniz hangi baharatlar varsa çekinmeden kullanabilirsiniz . Unutmayın mutfağın kraliçesi sizsiniz evinizdekiler sizin damak zevkinize güveniyor ve yaptığınız yemekleri beğenerek tüketiyor. Mutlaka sevdiğiniz ve yemeklere ilave etmekten korkmadığınız bir baharat vardır.
Eh unutmadan baharat insana mutluluk ve haz
veren bir üründür. Ayarında kondumu damaklara dehşet lezzetli gelir fakat ayarı
kaçtı mı da masadakiler kaçacak delik arar. Bu yüzden baharat kullanmaktan
korkmayın fakat ayarını da fazla kaçırmayın diyerek minnacık bir hatırlatma
yapmak istedim.
Karışımı yağlanmış yuvarlak yada dikdörtgen bir tepsiye koyalım 30-35 dk. Pişirelim. Ilıkken servis yapalım ki tüm tatlar özleşerek iç içe geçsin. Eh daha ne olsun ellerinize sağlık olsun.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder