Bu tarif kurabiye canavarları için .Ağızda dağılıp harika bir lezzet bırakıyor.Tıpkı pastanelerde satılan yağlı kurabiyeler gibi. Sözün gelişi pastanelerdeki gibi dedim ama biz Mutfak kraliçelerinin yaptıkları pastane kurabiyelerine beş basar .Haksızsam haksızsın deyin 😉😉 Neyse bakalım tarifimiz nasılmış haydi kolay gelsin o halde.Desteklerinizi bekliyorum mail yoluyla görüşlerinizi ve size ait tariflerinizi beklerim.
Mail adresimiz: azmalzemelimutfak@gmail.com
NİŞASTALI KURABiYE
Malzemeler:
- Yarım paket margarin Az malzemeli mutfakta 3 yemek kaşığı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karbonat
- Alabildiğince nişasta
Yapılışı:
Margarini oda sıcaklığında
bekletelim.Karıştırma kabına alıp üzerine pudra şekerini ilave edip kıvamlı bir
karışım elde edelim.1 adet yumurtanın tamamını diğerinin sarısını karışıma
ilave edip karıştıralım.Karbonatı ekledikten sonar nişastayı yavaş yavaş ilave
ederek hamur haline getirelim.
Hamuru yoğurduktan sonra dinlenmesi için 15
dakika bekletelim. Bu sırada fırını 180 derecede ısıtalım. Hamur dinlendikten
sonar yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamurdan parçalar alalım yuvarlayıp hafif
bastıralım.Tepsiye dizelim.Üzerine kürdanla bir kaç çizik atalım. Yumurtanın
beyazını toz şekerle çırpıp fırçayla kurabiyelerin üzerine sürelim. Isınan fırında pembeleşinceye kadar
pişirelim. Fırından çıkarttıktan sonra pudra şekerine bulayalım.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder