TULUMBACI TATLISI
Malzemeler
1 su bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı
5,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 su bardağı fındık
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
Yapılışı
Tel şehriyeler ile tereyağını bir tencere içinde sararıncaya kadar kavuralım.Başka bir kasede süt , toz şeker ,mısır nişastası , ve vanilyayı çırpalım.Pütürsüz ve akışkan olan karışımı kavurduğumuz tel şehriyelerin içerisine yavaş yavaş ekleyelim.
Ocağımızın altını açıp tatlı kaynamaya başladığında içerisine fındıkları ekleyip pişirmeye devam edelim.Tatlıyı koyacağımız kaseyi hafif suyla ıslatalım .Pişen muhallebinin soğumasını bekleyelim ve ılık haldeki tatlıyı borcama dökelim.Üst kısmına bol miktarda hindistan cevizi serpip buzdolabına kaldıralım.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder