Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

TULUMBACI TATLISI

Written By Azmalzemelimutfak on 6 Nisan 2018 Cuma | Nisan 06, 2018

Hafif sütlü tatlı istiyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Tel şehriyeyi hiç bu şekilde kullanmadığınıza eminim ama inanın pişman olmayacaksınız.Birde iyice kavrulmuşsa çıtır çıtır lezzetine doyum olmuyor.


TULUMBACI TATLISI


Malzemeler


1 su bardağı tel şehriye

1 yemek kaşığı tereyağı

5,5 su bardağı süt

1,5 su bardağı toz şeker
 

4 yemek kaşığı mısır nişastası
 

1 paket vanilya
 

1 su bardağı fındık
 

3 yemek kaşığı hindistan cevizi

Yapılışı

Tel şehriyeler ile tereyağını bir tencere içinde sararıncaya kadar kavuralım.Başka bir kasede süt , toz şeker ,mısır nişastası , ve vanilyayı çırpalım.Pütürsüz ve akışkan olan karışımı kavurduğumuz tel şehriyelerin içerisine yavaş yavaş ekleyelim.

Ocağımızın altını açıp tatlı kaynamaya başladığında içerisine fındıkları ekleyip pişirmeye devam edelim.Tatlıyı koyacağımız kaseyi hafif suyla ıslatalım .Pişen muhallebinin soğumasını bekleyelim ve ılık haldeki tatlıyı borcama dökelim.Üst kısmına bol miktarda hindistan cevizi serpip buzdolabına kaldıralım.

Afiyet Olsun




SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter