Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

PRATİK BİLGİLER 25

Written By Azmalzemelimutfak on 6 Nisan 2018 Cuma | Nisan 06, 2018

HAYAT PAYLAŞINCA GÜZEL 25


Pratik bilgileri paylaşmaya devam ediyorum .Eminim aranızda aa bu  işe mi yarıyormuş ? tüh yaa boşuna uğraşmışım bu kadar kolaymıymış dediğini duyar gibiyim. Ne demişler bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp. Bakalım nelerimiz varmış .


  • Dikiş kutusundaki düğmeler cinslerine ve büyüklüklerine göre ayrılıp, çengelli iğnelere geçirilirse, hem dikiş kutusu derli toplu durur, hem de arandığında çabuk bulunur.
  • Fırından çıkan yemekler hemen sofraya alıp servis yapılmaz. Yemek sıcaksa suyunu salıvermiş olur. Beş-on dakika bekletilir, salıverdiği suyu tekrar emer ve daha lezzetli bir hal alır.

  • Evdeki hamam böceklerinden çok rahatsız olunuyorsa 25 gr asit borik, bir adet haşlanmış patates ile ezilir ve böceklerin çıktığı yere konur. Böylece böceklerden eser kalmaz.
  • İpekli kumaş: İpekli kumaşları yıkarken suya her litre için 25 gram karbonat katılırsa kumaşın rengi daha parlak olur ve karbonat aynı zamanda kumaşın çekmesini de önler.

  • Kadife kumaş: Sofra tuzu ile ovulan kadife kumaş parlaklık kazanır 
  • Kesik limonun kurumaması için, çay tabağına biraz sirke konur ve limonun kesik yeri sirke içine kapatılır.

  •   Evde devamlı kullanılan makaslar körleşince, onları bilemek için orta irilikte bir zımpara kağıdı ince kurdeleler halinde bu makasla kesilince, makasın eski keskinliğine kavuştuğu görülür.
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter