Ani Misafir baskınlarına karşı hazırlıklı olmadığınız anlarda can kurtarıcı niteliğinde bir börek. Kısa sürede hazırlanan bu böreğe bayılacaksınız.Alışılmışın dışında bu kez içerisinde kuşbaşı et var bu sayede daha doyurucu ve farklı bir lezzette olacak.Tamam pratik dedim ama iç harcı sanılanın aksine çabuk pişiyor meraklanmayın.Yeter ki etiniz lezzetli olsun. İçi dolu dolu malzemesiyle ağızlarda mükemmel bir tat bırakacak herkes böreğinize hayran kalacak.
Davet sofralarında ara sıcak olarak da rahatlıkla sunabileceğiniz lezzette bir börek arıyorsanız bu tarifi mutlaka denemenizi öneririm.Bakalım nasıl yapılıyormuş.Şimdiden ellerinize sağlık , kolay gelsin.
MİLFÖY LOKMALARI
Malzemeler:
- 2 çorba kasığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 100 gr.yağsız kuşbaşı et
- 4 adet milföy
- 1 adet yumurta sarısı
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayalım.
Tavaya sıvı yağı ekleyip ısıtalım soğanı etle birlikte hafif kavuralım. Domatesi
küp şeklinde doğrayalım Et ve soğan hafif pembeleşmeye başladığında domatesi
ekleyip üzerini bir kapakla kapatarak suyunu çekmesini sağlayalım.
Hazırladığımız harç soğuyunca
milföy karelerini dörde bölerek her bir karenin ortasına karışımdan koyalım.
Köşelerini bohça gibi üzerine katlayarak yağlanmış teflon ya da cam tepsiye
dizelim.
Üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürüp, fırına verip. 180 derecede
ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.Böreğimiz kısa sürede hazırlandı.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder