Mantıyı hepimiz severiz değil mi ?Üzerine kızdırılmış tereyağı ve sarımsaklı yoğurt eşliğinde tam bir şölen . Sevmesine severim de ah birde öyle hamur yoğur , aç , içini doldur , kapat , fırında kızarmasını bekle , haydi sonrasında haşlanmasını bekle oo uzun iş bana pratik yoldan mantı lazım diyorsanız tataaamm karşınızda pratik mantı.
Lezzet yönünden geleneksel mantıyla kıyaslanınca fark yok desem yalan söylemiş olurum.Ama canınız mantı çektiğinde sizi azıcık idare edecek nitelikte olduğu gerçek.Bakalım nasılmış bu pratik mantı .Şimdiden kolay gelsin diyeyim ben o halde.
KOZALAK MANTI
Malzemeler:
- 5 adet hazır yufka
- kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 6-7 dal maydanoz
- 2 çay kaşığı tuz
- yarım çay kaşığı karabiber
- tereyağı
- sarımsak
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet sivri biber ( isteğe bağlı )
Yapılışı:
Soğanı yemeklik olarak doğrayıp tavaya alalım içerisine az miktarda zeytinyağı ekleyerek soğanı kavuralım.Biberi ve domatesi küçük küçük doğrayalım soğan kavrulduktan sonra kıymayı ilave edelim.Ardından biberleri ekleyip kavurma işlemine devam edelim.Son olarak domates , tuz ve karabiberini ilave edip bir iki kez karıştırıp ocaktan alalım.Bu sırada fırını 180 derece ısıtıp hazırlayalım.
Yufkayı tezgaha serelim önce ortadan 2 ye keselim ve ardından toplam 8 eşit parça olacak şekilde kesme işlemine devam edelim. Küçük bir kaseye su koyalım bu suyla elimizi ıslatıp yufkaların uç kısımlarını kapatmakta kullanacağız. Tüm yufkaların kesilme işlemi bittikten sonra tıpkı sigara böreği sarar gibi yufkaları saralım.Uç kısmını suyla ıslatarak kapatalım .Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.Dilerseniz bir kısmının içerisine hazırladığınız içten koyabilirsiniz . Seçimi size bırakıyorum.
İçleri boş olunca çıtır çıtır kızarıyorlar .Fırından çıktıktan sonra elimizi hafif ıslatıp yufkaların üzerine su serpelim sarımsağı ezip yoğurtla karıştıralım.Servis tabaklarına yufkalı mantıları alıp üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim.En üstüne de hazırlamış olduğumuz harcı dökelim ,maydanoz yaprakları ile süsleyip
servis yapalım.Servis öncesinde hazırlarsanız yoğurtla iç harcın daha iyi karışmasını sağlarsınız.Yufkalar ılıkken yoğurt ve iç harcı dökmeye özen gösterin yufkalar soğuduğunda aynı lezzeti yakalayamazsınız.Sonra vay efendim bilmiyordum , duymamıştım demeyiniz.😆😆😆Dilerseniz domates ve biber eklemeden yapabilirsiniz bu şekilde mantı tadını biraz daha yakalamış oluyoruz çünkü.Tarifi vermek benden hayal gücünüzle harcı değiştirmek sizden .
0 yorum :
Yorum Gönder