Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

PRATİK BİLGİLER 29

Written By Azmalzemelimutfak on 22 Nisan 2018 Pazar | Nisan 22, 2018


 HAYAT PAYLAŞINCA GÜZEL 29

  • Hepimiz biliyoruz ki kivi C vitamini açısından oldukça faydalı bir meyve hem bizler hem de çocuklarımızın günlük vitamin ihtiyacını karşılamaya yetecek derecede vitamin içermekte .Asıl sorun şu kivi yi nasıl almalıyız fiatı uygun olan fakat sert olan kivi bulduğunuz anda kaçırmayın derim.Malum yumuşak aldığımızda dayanma süresi azalmakta bizlerde bir an önce çürümeden yenilsin diye panik yapmaktayız. Bunu kolayı var bakın nasıl : Satın aldığınız kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torbada elma veya armut ile saklayın.Ertesi gün yumuşadıklarını göreceksiniz.


  •  Kuru bakliyatlar için:Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin. Hem içerisinde bulunan gaz oranı azalacak hem de pişerken daha kolay piştiğini göreceksiniz.Yalnız bu suyu mutlaka dökün .


  • Limondan daha fazla su elde etmek istiyorsanız, limonu yıkayıp kuruladıktan sonra çatalla bir kez delin, sonra suyunu sıkın. 2 katı su çıktığına şahit olacaksınız.

  • Eğer yemeklerden sonra mide ve bağırsaklarınızda oluşan gazdan şikayetçiyseniz kızarmış ekmek yemeyi deneyin.
 

  • Patatesler çimleniyorsa:Uzun süre mutfakta kalan hemen tüketemediğimiz patateslerin çimlenmemesi için aralarına bir kaç tane elma koyun. 

  • Patates pişirirken:Patatesleri pişirirken suyuna bir kaşık sirke koyun. Hem rengi sapsarı kalır hem de daha lezzetli olur. 

  • Patates püresi için farklı koku ve lezzet:Patates pürenize değişik bir koku vermek istiyorsanız içine bir miktar hindistan cevizi atın. Kokusunun ve tadının çok değiştiğini göreceksiniz. 

  • Patlıcanların pişmesi:Patlıcanları pişirmeden önce tuzlayın ve bir süre bekletin. Daha sonra soğuk sütten geçirin ve kurulayın. Patlıcanlar daha lezzetli olacaktır. 


  • ·     Pasta ve keklerinizde kuru meyve kullanın:Pasta ve kek yaparken kullandığınız şekerin yarısı kadar kurutulmuş meyve kullanabilirsiniz. Böylelikle hem daha az şeker kullanmış olacaksınız hem de oldukça farklı bir lezzet yakalayacaksınız.

    Afiyet Olsun 
 

SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter