Off bayılırım limonlu keke hem tatlı hem hafif ekşi tadıyla ağızları sulandıran bir dilimi asla yetmeyen pamuk gibi yumuşacık bir kek yemek isterseniz bu tarifimi mutlaka deneyin derim.Mutfağınızı limonun o muhteşem kokusu sarsın daha yemeden kokusunu duyanların ağzının suyu aksın.
Kim sevmez ki keki değil mi ama ? Akşam 5 çayının yanında bir dilim kek ne kadar da güzel gider.Eh hem misafire yapılacak değil ya bu canım lezzetler azıcıkta kendimizi şımartalım değil mi ? Hak ediyoruz kendimize vereceğimiz bir dilim keki.Lafı fazla uzatmadan tarifimize başlayayım .Haydi bakalım şimdiden ellerinize sağlık.Kolay gelsin.
Malzemeler
- 3 yumurta az malzemeli mutfakta 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker az malzemeli mutfakta 1 su bardağı toz şeker
- yarım su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ az malzemeli mutfakta çeyrek su bardağı sıvı yağ
- 2 adet limonun suyu
- limon kabuğu rendesi
- vanilya
- kabartma tozu
- 3 su bardağı un ( unu yavaş yavaş ilave edin )
Hazırlanışı
Karıştırma kabında tozşeker ve yumurta iyice çırpalım. Bu
sırada fırınımızı 180 derecede ısıtalım ( fanlı fırınlarda 75 derece yeterli ).Limon
suyu, süt ve sıvı yağı ekleyip tel çırpıcıyla hafif karıştıralım.
Ardından diğer
malzemeler de ilave edilerek kek hamuru hazırlayalım. Kalıbımızı hafifi
yağlayıp un serpelim kalıbın her yerine unun yapışmasını sağlayalım. Fazla unu kalıp
içerisinden alalım.
Hamuru kalıba döküp ısıtılmış fırında 40 dakika
pişirelim. Kekimiz piştikten sonra
üzerine pudra şekeri serperek servis edilebilir.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder