Paylaşmaya devam ediyoruz. Sizlerde bildiklerinizi bizimle paylaşırsanız severek yayınlarız. Baştan beri dediğimiz gibi hayat paylaşınca güzel .bildiğiniz püf noktalarını azmalzemelimutfak@gmail.com adresine gönderin yayınlayalım daha fazla kişinin yararlanmasını sağlayalım.
- Yemeğin tuzu, fazla atılmışsa, çiğ patetes veya ekmek kabuğu atılırsa tuzu emer
- Yemek, pişerken tuz son zamanda atılır. Önce atılırsa, sebze ve etler sertleşir
- Yemeklerin pişme müddeti, kaynama anında başlar ve buna göre hesaplanır.
- Yağda pişirilecek yumurtaların, dağılıp görünüşlerinin bozulmamaları için, sahanın dibine biraz un serpmek lazımdır. Bu usul, yumurtaların yapışmasını önler ve dağılmaya engel olur.
- Pişerken çatlayan yumurtalar, zevksiz bir görünüş meydana getirir, hele lop olacaksa, yumurtanın biçiminin bozulmasına yol açar. Bunu kesinlikle önlemenin tek çaresi yumurtanın küt tarafına (sivri tarafına değil) iğne ile minik bir delik açmaktır. Yumurtanın içinde genişleyen hava buradan çıkarak yumurtanın çatlamasını önler.
- Domateslerin üzerine kaynar su dökün ve bıçağın tersiyle kabuklarının üzerine bastırarak gezdirin. Kabukların kolaylıkla soyulacağını göreceksiniz.
- Soyulmuş elma kabuklarını atmayın. Bir kavanoza koyun. Üzerini kapatacak kadar, kaynatıp soğuttuğunuz suyu ilave edin. 2 tatlı kaşığı toz şeker koyun. Ağzını kapattıktan sonra ılık bir yerde bir süre bekletin. Sirkeniz olunca süzerek kullanın. Bu sirke midenize zarar vermez.
0 yorum :
Yorum Gönder