Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

PRATİK BİLGİLER 27

Written By Azmalzemelimutfak on 10 Nisan 2018 Salı | Nisan 10, 2018

HAYAT PAYLAŞINCA GÜZEL 27

MUTFAKTA KULLANILAN ÖLÇÜLER 1 



Yemek tariflerinde, kullanılacak malzemenin miktarı çoğunlukla, gram olarak verilir. İyi bir yemek pişirebilmek için tartı ve ölçülere azami dikkat göstermek gerekir. Ancak evlerde daima terazi bulundurmak mümkün olmadığından, bazı kaplar da belirli miktarları göstermede bizlere büyük ölçüde faydalı olabilir.

Ölçekli sürahiler yada ölçme aparatları da yoksa ve tariflerde matematik problemleri gibi gramlar 4/3  varsa o tarifi yapmak eziyet haline gelir çoğunlukla değil mi ? Hepimiz düşünürüz acaba miktar tam denk geldi mi olacak mı az mı oldu çok mu oldu diye. Meraklanmayın bu püf noktalarını sizlerle paylaşacağım böylelikle tarifler artık sizin gözünüzü korkutmayacak. Tariflerde verilen ölçekleri unutup evinizde bulunan bardak, kaşık, kepçe ölçülerini kullanarak daha kolay yapacaksınız. Haydi bakalım nelerimiz varmış göz atalım.

SU BARDAĞI İLE ÖLÇÜLDÜĞÜNDE ;

  • 1/4 litre su, yani 250 gram su
  • 200 gr pirinç 

  • 225 gr un

  • 250 gr toz şeker alır.

TÜRK KAHVESİ  FİNCANI İLE ÖLÇÜLDÜĞÜNDE ;

  • 75 gram su

  • 75 gram süt

  • 60 gram eritilmiş tereyağı 

  • 60 gram zeytinyağı / Ayçiçek yağı
  • 65 gram pirinç

  • 60 gram fasulye
  • 60 gram mercimek

  • 55 gram pudra şekeri
  • 55 gr irmik
  • 50 gram un

  • 70 gr toz şeker

  • 25 gram rendelenmiş peynir
  • 25 gram çekilmiş badem

  • 25 gram ceviz

  • 25 gram kakao miktarını verir
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter