Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

PRATİK BİLGİLER 28

Written By Azmalzemelimutfak on 22 Nisan 2018 Pazar | Nisan 22, 2018

HAYAT PAYLAŞINCA GÜZEL 28


  • Fırında nar gibi  kızarmış ete kim hayır diyebilir ki ? Bunun sırrını veriyorum öncelikle yarım limon un suyunu güzelce tavuğun her tarafına bulayın iç kısmı da dahil olmak üzere ardından pişireceğiniz tavuk, hindi ya da etin üzerine bir tutam şeker sürün. Nar gibi kızardığını göreceksiniz.
  •  Hiç denemediğiniz kuru fasulye aldınız aceleyle suda bekletmeyi unuttunuz diyelim.Biliyoruz ki saatlerce kaynasa da bu şekilde mümkün değil yumuşamaz.Eh bunun da kolayı var  Uzun süre pişirildiği halde yumuşamayan fasulyenin içine yarım çay  kaşığı karbonat koyun.Bu şekilde bir süre daha kaynatıp suyunu süzün ve sonrasında yemeğinizi her zaman ki gibi yapın.Karbonat koymak hem fasulyenin daha kolay pişmesini sağlayacak hem de istenmeyen gaz sorunlarının önüne geçecek.Aynı işlemi sıcak suda bekletirken de yapmanızı tavsiye ederim böylelikle istenmeyen gaz sorununu ortadan kaldırmış olursunuz.


  • Kim sevmez ki fırında patatesi ister kumpir olarak kullanılsın isterse etin yanına dilim halinde konacak çıtır çıtır kızarmış bir kaç dilim patates sonuçta tadına doyulmaz bir lezzet.Artık saatlerce fırında pişmesini beklemeyin . 

Yapmanız gereken patatesi iyice yıkadıktan sonra tencere yada düdüklü tencerede önceden haşlamak. Düdüklü tencerede 3 dakika kadar haşlamanız yeterli olacak çünkü zaten 6 dakikada pişiyor fazla bırakırsanız dağılır.Yok ben düdüklü tencere kullanamıyorum korkuyorum diyorsanız o halde normal tencerede 8 dakika haşlamanız yeterli olacak.Sonrasında suyunu süzün çatalla 1-2 yerinden delin ısıtılmış fırında daha kısa sürede pişip kızardığını göreceksiniz.
.ı

  • Bol miktarda türk kahvesi aldınız ve nefis kokusunun ve tadının kaybolmasını istemiyorsunuz. Hemen telaşa kapılmayın kahvenizi cam kavanoza boşaltın içerisine 2 adet küp şeker atıp ağzını sıkıca kapatın.Kahvenizin tadı bozulmadan aldığınız andaki tazeliğini koruyacaktır.


  • Kebap yapmak üzere aldığınız etin lezzetli pişmesini istiyorsanız, doğradıktan sonra üzerine pişmiş süt dökün. 20 dakikaya yakın bir süre eti bu şekilde bekletin.Eğer zamanınız varsa geceden etinizi süte yatırın iyice tüm liflerinin içerisine hapsolsun.Bir süre beklettikten sonra da yemeğinizi yapın.Bakın bakalım et nasıl kolay pişecek ve dayanılmaz lezzette olacak.


  • Kerevizi hepimiz severiz değil mi ? çoğu kişi kokusundan dolayı yapmadığını söylüyor eh bunun da kolayı var .Kereviz pişirirken kokusunu almak için içine biraz lahana turşusu koyun. Turşu, kerevizin kokusunu alacaktır. Diyelim lahana turşunuz yok o zaman da kesme şeker imdadınıza yetişiyor içerisine kesme şeker ve 1-2 dilim limon atın yine kokmadığını fark edeceksiniz.

Afiyet Olsun 

SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter