NUTELLA VE ÇİKOLATA TADINDA SÜTLAÇ
Malzemeler:
- 3,5 su bardağı süt
- 2 avuç pirinç
- 1,5 su bardağı su
- 8 yemek kaşığı toz şeker ( tatlı seviyorsanız şeker oranını arttırabilirsiniz )
- portakal kabuğu rendesi
üzerini süslemek için:
- nutella
- çikolata rendesi
Yapılışı:
Öncelikle pirinci yıkayıp kenara alalım.Tencereye süt ve toz şekeri alarak kaynatalım. Üzerine pirinç ve suyu ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım.Pirinçlerin tencerenin dibine yapışmasını önlemek için arada karıştıralım.Karışım krema kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.Arada pirinçlerin pişip pişmediğini kontrol edelim .
Sütlaç kıvam aldıktan sonra portakal kabuğu rendesini ilave ederek karıştıralım ocaktan alıp oda sıcaklığına gelmesini sağlayalım.Arada karıştıralım ki kabuk bağlamasın.Soğumaya başladığında kuplara eşit oranda paylaştıralım.Üzerine streç film sararak buz dolabında bekletelim.Streç filmi sarma nedenimiz portakalın lezzetinin içine iyice işlemesi aynı zamanda da sütlacın üzerinin kabuklanmamasını sağlamak için.
Servis etmeden önce sütlacımızın üzerini nutella ile süsleyip rendelenmiş çikolata serperek servis yapalım.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder