HAYAT PAYLAŞINCA GÜZEL 32
Evet yine hayatı kolaylaştıracak pratik bilgiler vermeye devam ediyorum. Bazılarını biliyor olabiliriz ama hiç duymamış olanları da düşünerek faydası olacağını düşünüyorum. Bakalım nelerimiz varmış umarım sizlere yardımı olur.
- Hazırladığınız
pastaların üzerini krema ve meyve ile süslediğiniz gibi değişik marmelat veya
reçelleri de kullanabilirsiniz. Reçelleri pastaların arasına sürebilir ya da
biraz sulandırarak reçelli bir sos yapabilirsiniz.Pastanızın içerisine aynı meyvaları da eklerseniz mükemmel lezzette pastalar elde etmiş olursunuz.
- Salçanız bozulmasın: Kapağını
açıp kullandığınız salçanın bozulmasını istemiyorsanız kaşıkla salçanın üzerini
düzeltip biraz zeytinyağı dökün.Havayla teması kesileceğinden uzun süre
bozulmadan saklayabilirsiniz.
- Tavuk etini
kırmızı ete tercih ediyorsanız farklı lezzetler yakalayabilirsiniz. Tavuğu pişirmeden
önce limon suyu ile ovup buzdolabında bir gece bekletin.
- Tavuğu pişirme
sırasında dereotu ve maydanozu tavuğun derisi ve bacaklarının arasına yerleştirirseniz oldukça farklı bir lezzet elde edersiniz.
- Taze ekmeği
kesmek: Taze
ekmekler pek kolay kesilmez ve ezilir. Bu nedenle ekmeği kesmeden önce ekmek
bıçağını kaynar suya batırıp hemen kurulayın ve bıçak sıcakken ekmeği kesin.
Kolayca kesildiğini göreceksiniz.
- Kullanılmış limon kabuklarını rendeleyip şeker ile
karıştırın. Kavanozun içerisinde buzdolabında uzun bir süre saklayabilirsiniz.
Böylece pasta yaparken elinizin altında hazır bulunur.
- Sarımsaklarınızı her zaman elinizin altında hazır
bulundurmak istiyorsanız kabuklarını soyduktan sonra bir kavanoza doldurup
üzerine zeytinyağı koyarak muhafaza edebilirsiniz. Ayrıca bu yağ yemeklerinize,
salatalarınıza ayrı bir lezzet katacaktır.
- Zeytinyağınızı sade olarak kullanmanın yanısıra içerisine taze kekik , taze nane , taze biberiye ,defne yaprağı ekleyerek kavanozlara yada yağdanlığa koymanızı tavsiye ederim.Böylelikle farklı lezzette yağlar elde ederek yemek ve salatalarınıza ekstra lezzet kazandırmış olursunuz.
0 yorum :
Yorum Gönder