Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

PRATİK BİLGİLER 32

Written By Azmalzemelimutfak on 20 Mayıs 2018 Pazar | Mayıs 20, 2018


 HAYAT PAYLAŞINCA GÜZEL 32


 Evet yine hayatı kolaylaştıracak pratik bilgiler vermeye devam ediyorum. Bazılarını biliyor olabiliriz ama hiç duymamış olanları da düşünerek faydası olacağını düşünüyorum. Bakalım nelerimiz varmış umarım sizlere yardımı olur.
 

  • Hazırladığınız pastaların üzerini krema ve meyve ile süslediğiniz gibi değişik marmelat veya reçelleri de kullanabilirsiniz. Reçelleri pastaların arasına sürebilir ya da biraz sulandırarak reçelli bir sos yapabilirsiniz.Pastanızın içerisine aynı meyvaları da eklerseniz mükemmel lezzette pastalar elde etmiş olursunuz.
  • Salçanız bozulmasın: Kapağını açıp kullandığınız salçanın bozulmasını istemiyorsanız kaşıkla salçanın üzerini düzeltip biraz zeytinyağı dökün.Havayla teması kesileceğinden uzun süre bozulmadan saklayabilirsiniz.

  • Tavuk etini kırmızı ete tercih ediyorsanız farklı lezzetler yakalayabilirsiniz. Tavuğu pişirmeden önce limon suyu ile ovup buzdolabında bir gece bekletin. 

  • Tavuğu pişirme sırasında dereotu ve maydanozu tavuğun derisi ve bacaklarının arasına yerleştirirseniz oldukça farklı bir lezzet elde edersiniz.
  • Taze ekmeği kesmek: Taze ekmekler pek kolay kesilmez ve ezilir. Bu nedenle ekmeği kesmeden önce ekmek bıçağını kaynar suya batırıp hemen kurulayın ve bıçak sıcakken ekmeği kesin. Kolayca kesildiğini göreceksiniz.

  • Kullanılmış limon kabuklarını rendeleyip şeker ile karıştırın. Kavanozun içerisinde buzdolabında uzun bir süre saklayabilirsiniz. Böylece pasta yaparken elinizin altında hazır bulunur.
  • Sarımsaklarınızı her zaman elinizin altında hazır bulundurmak istiyorsanız kabuklarını soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyağı koyarak muhafaza edebilirsiniz. Ayrıca bu yağ yemeklerinize, salatalarınıza ayrı bir lezzet katacaktır.

  • Zeytinyağınızı sade olarak kullanmanın yanısıra içerisine taze kekik , taze nane , taze biberiye ,defne yaprağı ekleyerek kavanozlara yada yağdanlığa koymanızı tavsiye ederim.Böylelikle farklı lezzette yağlar elde ederek yemek ve salatalarınıza ekstra lezzet kazandırmış olursunuz.
 
 
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter