HAYAT PAYLAŞINCA GÜZEL 34
- Mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce
üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin. Daha sonra
pişirin.
- Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölün,
yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürün. Diğer yarısını ise tavuğun
içerisine yerleştirin. Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır.
- Satın aldığınız kültür mantarlarını kese kağıdında ağzı
kapalı olarak buzdolabının sebze bölümünde saklıya bilirsiniz. En az 2-3 gün
tazeliklerini kaybetmezler. Mantarları hiç bir zaman plastik torbada muhafaza
etmeyin çünkü yapış yapış olurlar.
- Kızarttığınız
tavuğun tekrar ısıttığınızda lezzetini kaybetmesini istemiyorsanız tavuk
parçalarını bir süzgece koyun. Tencerenin içerisinde su kaynatın ve süzgeci
üzerine oturtun. Buharda ısıtılan tavuk lezzetinde hiçbir şey kaybetmeyecektir.
- Satın aldığınız kaşar peynirini uzun süre
saklamak istiyorsanız onu küçük porsiyonlara ayırın ve buzlukta dondurun.
İstediğiniz kadarını çözülmesini bekleyip kullanabilirsiniz.
- Maydanozu yemeklerinize ateşten almadan bir kaç
dakika önce ilave edin. Çünkü pişmiş maydanoz acımtırak bir tat alır ve
vitamini kaybolur.
- Kırmızı et ile hazırladığınız yemeklerin daha
lezzetli olmasını istiyorsanız etin üzerine bir miktar biberiye serpin, kemik
uçlarına sarımsak sürün. Daha sonra az yağ ile fırında kızartın.
0 yorum :
Yorum Gönder