PRATİK BİLGİLER 30
HAYAT PAYLAŞINCA GÜZEL
- Tencerenin dibi mi tuttu? Yemek yaparken bazen tencerenin dibi tutabilir. Bu durumda tencereyi soğuk su dolu geniş bir kabın içine oturtun. 15-20 dakika bekledikten sonra yemeği başka bir tencereye alın. Böylece tencerenin dibindeki yanmış kısım yemeğinize karışmayacaktır.
- Maydanoz, nane, dereotu gibi yeşillikleri uzun süre saklayabilirsiniz. İnce kıyılmış yeşillikleri cam kavanozlara sıkıştırarak yerleştirin. Sirke veya sıvıyağ döküp buzdolabında bekletin. Dilerseniz dondurarak da kullanabilirsiniz. Yeşillikleri ince ince kıyıp folyoya sarın. Her bir paketin üzerine etiket yapıştırın ve pakette olan yeşilliğin adını yazıp derin dondurucuda saklayın.Başka bir yol ise; Demet şeklindeki yeşilliği (çiçeği vazoya koyar gibi) su dolu cam kavonoza koyup buzdolabına koyabilirsiniz.
- Yeşil yapraklı sebzeler pişirilirken: Kök ve yaprakları beraber yenilen sebzeler pişirilirken önce kökleri ince doğranıp tencereye konmalı, yaprakları ise daha sonra ilave edilmeli. Böylece besin değerleri kaybolmayacaktır
- Pilavınızın ısıtırken: Pilavınızı tekrar ısıtırken, bir kabın içinde ateşe su koyup kaynayınca tencerenizi içine oturtursanız pilavınız taneli kalır ve tazeliğini korur lezzetinde herhangi bir değişiklik olmaz.
- Pratik galeta unu: Evde bol miktarda ekmek varsa değerlendirmek için farklı yöntemleri kullanabilirsiniz. Bayat ekmekleri ince ince dilimleyip esmerleşene kadar fırında kızartın. Bir torbaya veya iki kağıt arasına koyup merdane ile üzerinden geçerek ezip un haline getirin.
- Puding soğurken üzeri kaymak bağlamasın: Hazırladığınız pudingi soğuturken üzerinin kaymak bağlamasını istemiyorsanız, puding sıcakken üzerine toz şeker serpin veya devamlı karıştırarak soğutun.
- Pudra şekerini kendiniz yapın: Pastanız için pudra şekeri gerekiyorsa, bunu çok basit bir yöntemle elde edebilirsiniz. Bunun için temiz iki kağıt arasına toz şekeri koyun. Isıttığınız ütüyü bu kağıdın üzerinde şekerler un haline gelene kadar gezdirin. Pudra şekeriniz hazır.
0 yorum :
Yorum Gönder