- Turşunun tuzu eğer fazla olmuş ise sakın üzülmeyin kabukları soyulmuş üç dört tane orta boy soğanı turşunun içine koyarak bunu bir iki hafta bekletin tuzdan eser kalmadığını göreceksiniz.
- Kot pantolonlarınızın renginin devamlı olarak açılmasını istemiyorsanız, yeniyken içine bol miktarda tuz atılmış soğuk suda 12 saat kadar bırakın. Renginin belirgin bir sabitlik kazandığını göreceksiniz.
- Satın aldığınız kır çiçeklerinin daha uzun süre dayanarak vazoda güzelliklerini korumasını istiyorsanız, suyuna birkaç damla çamaşır suyu koyun. Daha uzun ömürlü olacaklardır.
- Beyaz çamaşır üzerindeki çay lekelerini limon suyuyla silin, sonra soğuk suyla durulayın. Leke renkli kumaş üzerinde ise ve leke yeniyse yumurta sarısını suyla karıştırarak ovuşturun. Eğer leke eskiyse, gliserinli suyla silmeniz gerekir. Halı üzerindeki çay lekelerini ise eşit ölçüde alkol ve sirke karışımı ile giderebilirsiniz. Çiçeklerin saplarını verev şekilde kesin, tuza batırarak bir müddet bekletin ve daha sonra vazoya yerleştirin. Daha uzun süre dayandığını göreceksiniz
- Yün kazağınız varsa kaşındırmasından dolayı giyemiyorsanız. Kazağınızı soğuk su dolu bir leğen ya da kovaya koyun üzerine beyaz sirke döküp karıştırın kazağınızı bu karışımda 20 dakika bekletin. Kazağı sudan çıkartıp üzerine kullandığınız saç kreminden bir miktar sıkın kazağın her tarafına kremi yedirin 20 dakika da bu şekilde bekletin ardından saç kremi arınana kadar kazağı bol suyla durulayın. Suyunun süzülmesi için bir süre bekletip havlu üzerine sererek kurutun. Kazağınız artık kaşındırmayacak.
- Bahçenize ekeceğiniz tohumları, bir sonraki ekime kadar dondurucuda bozulmadan saklayabilirsiniz. Tohumların iyice kuru olup olmadığını kontrol edin ve dondurmak için hava geçirmez bir kaba yerleştirin. Dikimden önce tamamen çözülmesine izin verin.
- Külotlu ince çoraplarınız hemen kaçıyorsa, çözümü dondurucuda. Yeni aldığınız külotlu çorapları ıslatın, sıkın ve plastik bir torbaya koyun. Bir gece dondurun. Soğuk, lifleri sıkı tutar, hareketleri önler ve ömrünü uzatır. Oda sıcaklığında çözün ve kurumasını bekleyin.
- Bıçak kokusu: Balık, soğan gibi kokusu sinen maddeleri doğradıktan sonra bıçak, aleve tutulursa hiçbir koku kalmaz.
0 yorum :
Yorum Gönder