Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

BOL VİTAMİNLİ SALATA

Written By Azmalzemelimutfak on 22 Ekim 2018 Pazartesi | Ekim 22, 2018


Semizotunda bulunan değerli yapı taşları: protein; karbonhidrat; lif, fosfor, kalsiyum; demir; sodyum; potasyum; A vitamini. B1 vitamini,B2 vitamini, B6 vitamini C vitamini ve  Omega 3 yönünden oldukça faydalı olan bu sebzeyi tüketmek olmaz değil mi?

Diyet yapanlar için bulunmaz bir nimet, şeker hastalıklarında görülen susuzluğa iyi geliyor bunun yanı sıra kabızlık için birebir.  Anemi yani kansızlığı önlemeye yardım eder. Kan basıncını düzenler. Kasları güçlendirir. Böbreklerdeki kumları ve taşları dökmeye yardım eder. Kalp sağlığını destekler, kalp dostudur. Felç riskini azaltır. Gut hastalığına da iyi gelir. Egzama gibi cilt hastalıklarına karşı da şifa sağlar. Soğuk algınlığına karşı da koruma sağlar. Karaciğere de yarar sağlar. Kolesterolün düzenlenmesine yardım eder. Çocukların beyin gelişimini düzenler. Sanırım ot diyerek haksızlık ediyoruz bunca faydası olan bir sebzeye karşı.

Sizde salata severlerdenseniz bu salataya bayılacaksınız. Eminim hepiniz bu muhteşem salatayı denemişsinizdir.



VİTAMİN DEPOSU SEMİZOTU SALATASI



Malzemeler:



  • 1 demet semizotu

  • 3 adet taze soğan

  • 3 dal maydanoz

  • 4 dal taze nane

  • Zeytinyağı

  • Tuz

  • Birkaç damla limonsuyu

  • 2 diş sarımsak

  • 5 yemek kaşığı yoğurt

Yapılışı:


Semizotu ve diğer yeşillikleri ayıklayalım. Hepsini iyice yıkayıp 10 dakika boyunca sirkeli suya koyalım ki yeterince kalıntılardan arınsın. 10 dakika sonunda sirkeli sudan çıkartıp bir kez daha yıkayalım. Salata kurutucusunun içerisine semizotunu koyup tüm suyunun gitmesini sağlayalım.


Semizotunu ince ince doğrayalım. Çok kalın sapları varsa dilerseniz onları ayırabilirsiniz. Nane ve maydanozu ince ince kıyalım. Taze soğanı ince ince doğrayalım. Tüm malzemeleri karıştırma kabına alalım . Sarımsağı ezelim 5 kaşık yoğurtla karıştıralım karıştırma kabına ekleyelim. Zeytinyağı, tuz ve birkaç damla limon suyu ekleyip tüm malzemeyi karıştıralım. Salatamızı servis tabağına alarak servis yapana kadar buzdolabına kaldıralım. 

Sarımsak sevmeyenler koymayabilir ama bu şekilde daha lezzetli oluyor. Eh ne diyelim ellerinize sağlık.


Afiyet Olsun





SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter