Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle
Home » » MEYVANIN FARKLI HALİ ERİK PESTİLİ

MEYVANIN FARKLI HALİ ERİK PESTİLİ

Written By Azmalzemelimutfak on 24 Ekim 2018 Çarşamba | Ekim 24, 2018



Tatlı krizlerine karşı sağlıklı bir lezzete ne dersiniz? Hem tatlı hem sağlıklı nasıl olur diyorsanız tarife göz atın derim. Öyle lezzetli ki anlatamam hem ekşi hem tatlı iki lezzet bir arada. Eriğin kendisini yer gibi hissedeceksiniz. Henüz eriği bulma şansınız varken hemen alıp deneyin derim. Hem kendiniz hem de sevdiklerinize vitaminli bir lezzet. Kuruyemişçilerde var zaten amannn neden uğraşayım diyenler de olabilir aranızda. Fakat emin olun hazır satılanlarda garip bir lezzet oluyor ki ben pestili çok seven biriyim pestili gördüğümde hayatta dayanamam. Kendim yapıp denediğimde ilk tepkim bu pestilse diğerleri neydi oldu.Çünkü arada o kadar fazla fark var ki bir daha hazır satılanlara dönüp bakmayacaksınız bile

 Malzemeler:

  • 3 yemek kaşığı nişasta

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 1 çay bardağı su
  • Erik

  • Ceviz

  • Yağlı  kağıt

Yapılışı

Öncelikle erikleri iyice yıkayalım. Ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartalım. Tencereye koyup üzerine erikleri geçecek kadar su ekleyip kaynatalım. Erikler yumuşayınca ocaktan alalım. Pürüzsüz bir pestil yapmak için tel süzgeçten geçirip kabuklarından arındıralım. 

Aldığım tarifte direk blenderden geçirerek yapılması söyleniyordu. Denedim fakat eriğin kabukları istediğim pestil lezzetinin önüne geçti ben kabuklarından arındırarak yaptım daha pürüzsüz oldu. Tercih sizin isterseniz direk blandırdan geçirin isterseniz süzgeçten .

İçine  toz şeker ve suyla açtığımız nişastayı ilave edelim. Koyu muhallebi kıvamını alıncaya kadar karıştırarak pişirelim. Daha sonra fırın tepsisine yağlı kağıdı serip ince tabaka oluşturacak şekilde harcımızı dökelim. Hava güneşli ise üzerini örterek güneşte kurumaya bırakalım. Yalnız alt üst etmeyi unutmayın ki her iki tarafta eşit oranda kurusun .Güneşli ve sıcak havalarda 2 -3 günde tamamen kuruyor.

Hava serinse mutfağınızda da yapmanız mümkün. Çabuk kuruması için fırını 100 dereceye ayarlayıp 20 dakika  kadar fırınlayalım.. Sonra  5 gün bekletelim. Her iki tarafı da kuruduktan sonra yağlı kağıdı çıkartalım. Üzerine az miktarda nişasta serpip istenilen boyutta keselim. Pestili yerken farklı bir lezzet elde etmek için içerisine ceviz kırığı koyarak tüketebilirsiniz

 NOT: Dilediğiniz meyvayla aynı ölçüleri kullanarak yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter