Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle
Home » » PRATİK BİLGİLER 38

PRATİK BİLGİLER 38

Written By Azmalzemelimutfak on 24 Ekim 2018 Çarşamba | Ekim 24, 2018


PRATİK BİLGİLER 38

HAYAT PAYLAŞINCA GÜZEL 38


  • Yaptığınız böreğin kıvamında pişmesini istiyorsanız fırına koymadan önce birkaç saat buzdolabında bekletin. Böylece çok daha lezzetli olacaktır.
 
  • Kahvaltı yada çay saati için hazırladığınız hamur kızartmalarının daha lezzetli olmasını istiyorsanız, hamura eklediğiniz kabartma tozuna biraz toz şeker katın. Yemeğinizin yağı fazla kaçtı ise içine bir kaç küp buz atarak yağların buzun üzerine toplanmasını sağlayabilirsiniz


  • Farklı lezzette pilav yapmak isterseniz; Patlıcan kabuklarını soyduktan sonra içine sirke ve çok az zeytinyağı konmuş suda çok az haşlayın. Daha sonra istediğiniz küçükte doğrayın ve pilav yaparken içine katın. Pilavınız daha lezzetli olacaktır.
 
  • Kekinizin kalıba yapışmasını engellemek için; Kek kalıbına yağlı kağıt döşeyin. Kâğıdın uçları kek kalıbından yüksek olsun. Keki fırından çıkardığınız zaman, kâğıdın uçlarından tutup keki kalıptan çıkarabilirsiniz.
-
  • Eğer örtünüze meyve suyu dökülürse hemen tuz serpin ilk yıkamada çıkacaktır.
 
  • Mutfak ve banyo bataryalarını temizlemek için bez yerine eski bir naylon çorabı tercih edin sonuç daha mükemmel olacaktır.


SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter