Hep aynı keki yapıp ikram etmekten sıkılanlara değişik bir tarif vereceğim .Başlangıçta biraz uğraştırıcı gibi gelse de inanın yaptığınızda her şeye değdiğini göreceksiniz.
Enfes lezzette yiyenin bir dilim daha isteyeceği bir kek yapıyoruz bu kez. Amerikan mutfağının en sevilenleri arasında olan bu kek browniye benzerlik sağlamakta.Çikolata severlerin asla hayır diyemeyeceği dehşet bir lezzet. İç kısmı bildiğimiz kekler gibi değil buna dikkat etmekte fayda var sakın gitti bunca malzeme gitti bunca emek diye düşünmeyin yerken farkı göreceksiniz.
Şimdiden ellerinize sağlık .
ÇAMUR KEK ( MUD CAKE )
- 1 su bardağından biraz eksik su
- 200 gr tereyağı
- 200 gr bitter çikolata
- 2 çay kaşığı granül kahve
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağından 2 parmak eksik süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 2 Yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Ganaj için:
- 200 mg krema
- çikolata ( istediğiniz herhangi biri )
Yapılışı:
Öncelikle çikolata ve yağı benmari usulü eritelim. Yani küçük bir tencereye su ekleyelim su ılımaya başladığı anda üzerine cam bir kase koyalım.Tereyağı ve çikolatayı eritelim. Son olarak granül kahveyi ekleyip karıştıralım ve kasemizi alalım.
Karıştırma kabına yumurta ve şekeri ekleyip çırpalım. Süt ve sıvı yağı ilave edip karıştıralım .Tereyağlı karışımı ilave edip çırpalım. Un, karbonat , vanilya ve kabartma tozunu bir kapta karıştıralım eleyerek karışıma ilave edelim.Yağlanmış kalıba dökelim ( kalıptan çıkarken rahatlık olması için yağlanmış kalıba yağlı kağıt döşeyebilirsiniz ) Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına koyalım.Sıcaklık ayarını 160 dereceye düşürelim.40 dakika pişirelim.
Kek pişerken ganajı hazırlayalım. Yine benmari usulü kullanılarak krema ve çikolatayı cam kaseye alıp karıştırarak erimesini sağlayalım.Karışım eridikten sonra 5-10 dakika dondurucuya koyalım . Ardından buzdolabının iç kısmına alalım .Kek piştikten sonra soğumasını bekleyelim fırından ilk çıktığında içi pişmemiş gibi gelebilir korkmayın soğudukça içini çekecek.Kek soğuduktan sonra ganajı kekin üzerine ve kenarlarına sürelim. Üzerini dilediğimiz gibi süsleyelim servis edilene kadar buzdolabına kaldıralım.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder