Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

TOMBİK BİBER TURŞUSU

Written By Azmalzemelimutfak on 22 Ekim 2018 Pazartesi | Ekim 22, 2018

Sofraların vazgeçilmezi probiyotik bakımından zengin turşuları sevmeyen var mı aranızda? hangi çeşitte olursa olsun sevilerek tüketilen yaz kış sofralarda yerini alan yiyecekler arasındadır. İçeriğinde bulunan probiyotikler sayesinde vücudun ihtiyacı olan korumayı sağlar. 

Eminim turşu dendiğinde Minür Özkul ve Adile Naşit'in rol aldığı filmdeki meşhur turşu tartışması gözlerinizin önüne geliyordur. Turşu limonlu da olsa sirkeli de olsa mükemmel sertlikteyse hiç sorun yok. Çıtır çıtır salatalık turşusuna kim hayır diyebilir ki. 
Meraklanmayın salatalık turşusunun tarifini de vereceğim satın almayın kendiniz yapın kışın çeşit çeşit turşu tüketin  hazır turşulardan da uzak durun. Şimdiden kolay gelsin.

TOMBİK BİBER TURŞUSU

Malzemeler:

1 litrelik kavanoz için:
  • 400 gr tombik biber ( farklı biberlerde ekleyebilirsiniz )

  • 8-10 adet nohut
  • 5-6 diş sarımsak

  • 5-6 dal maydanoz
  • 2 adet defneyaprağı ( isteğe bağlı )
  • kereviz sapı
  • üzüm yaprağı

Turşu Suyu için:
  • 1 litre kaynamış sıcak su (içme suyu)
  • yarım su bardağı üzüm sirkesi
  • 3 yemek kaşığı turşuluk tuz (iri tuz)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker 

Yapılışı:

Top biberleri yıkayıp, uzun saplarını keserek kısaltalım. Kürdanla 2-3 yerinden delikler açalım ki turşu suyu iyice içerisine nüfus etsin ve biberlerin erimesini engellesin.1 litre sıcak suyu uygun büyüklükteki bir ölçü kabına ya da karıştırma kasesine alıp içerisine sirke, tuz ve şekeri ilave ederek tuz eriyinceye kadar karıştıralım. 

Soğuması için kenara alalım. Bu sırada sarımsakları ılık suyun içerisine koyalım ki kabukları rahatlıkla soyulabilsin. Yıkanmış ve kurulanmış kavanozun içerisine yıkanmış nohut ekleyelim. Kabukları soyulan sarımsakları ilave edelim. 

Hazırladığımız tombik biberleri kavanoza ekleyelim. Soğutulmuş suyu yavaş yavaş kavanoza ilave edelim. Üzerine defneyaprağı, kereviz sapı maydanozu koyalım. En üste üzüm yaprağını hepsinin üzerini örtecek şekilde yerleştirip kapağını kapatalım. Kavanozun içerisinde kalan havanın yok olması için kavanozu ters çevirip 1-2 saat bekletelim. 

Direk ışık almayan yerde 15 gün bekletelim ve ardından tüketmeye başlayalım.


Afiyet Olsun
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter