Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle
Home » , » KARAMEL SEVENLERİN VAZ GEÇİLMEZİ SÜPPER TATLI

KARAMEL SEVENLERİN VAZ GEÇİLMEZİ SÜPPER TATLI

Written By Azmalzemelimutfak on 20 Ekim 2018 Cumartesi | Ekim 20, 2018

Sütlü tatlıları sever misiniz? Cevapları duyar gibiyim hem diğer tatlılara oranla daha hafif lezzette olur hem de besleyici özellikleri hamur işi tatlılara oranla daha azdır. Ah birde karamel varsa işin içinde dayanılmaz bir lezzete sahip olur. Bakalım tarifimizi beğenecek misiniz? 

Yapımı sanılanın aksine oldukça kolay. İçerisinde kullanılan yumurta çiğ kalmadığı için de rahatlıkla tüketilebilir.  Bakalım nasılmış. Şimdiden ellerinize sağlık kolay gelsin.



KREM KARAMEL


Malzemeler:


  • 3 adet yumurta
  • Yarım litre süt
  • 2 yemek kasığı toz şeker
  • 1 adet limon
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:


 Yumurtaları bir kaba kıralım şekeri ekleyerek çırpma teli ya da çatalla iyice çırpalım. Sütü karışıma ekleyip karıştıralım vanilyayı karışıma ekleyip kenara alalım.

Dibi tutmayacak tarzda olan bir sos tenceresine toz şeker dökelim üzerine 1 limonun suyunu sıkıp ilave edelim ocakta karamelleşene kadar pişirelim. Karamel hazır olduğunda sütlü ve yumurtalı karışımı içine koyacağımız ısıya dayanıklı kapların dibine eşit paylaştıralım. Karamel iyice donduktan sonra üzerine sütlü karışımı ilave edelim.


Şimdi geldim pişirme aşamasına krem karamelimizi benmari usulü pişireceğiz. Bilmeyenler için açıklamak gerekirse benmari usulünde 2 farklı boyuttaki kapların içerisinde su sıcaklığı yardımıyla pişirme tekniğidir. Kabımızın birinde su olacak diğeri bu kaptan biraz daha küçük ama içerisine su almayacak şekilde olacak. Bu usulde çikolata eritebildiğiniz gibi pilav ve makarnanızı da ısıtabilirsiniz.


Kalıpların sığacağı büyüklükte bir tencereye alalım. Bu tencerenin içerisine sığabilen başka bir tencereye su dolduralım ve ısıtalım. Kalıpların olduğu tencereyi içerisine oturtup Ocakta 25 dakika pişirelim.

Süre sonunda kalıpları çıkartalım. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim sonrasında soğumaları için buzdolabına alalım. Krem karamelin tadının tam olarak ortaya çıkması için 5-6 saat beklemiş olmasını tavsiye ederim. Bu güzellik bekledikçe lezzetleniyor çünkü.Servis öncesi kalıpları ters çevirerek servis yapalım.

Karameli hazırlarken ocağın altını çok açmamaya özen gösterin anında yanmasına neden olur.
Rengi koyulaşmaya başladığında ocaktan alın beklemeden ısıya dayanıklı kaplara eşit olarak dökün.

Afiyet Olsun
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter