Sütlü tatlıları sever misiniz? Cevapları duyar
gibiyim hem diğer tatlılara oranla daha hafif lezzette olur hem de besleyici
özellikleri hamur işi tatlılara oranla daha azdır. Ah birde karamel varsa işin
içinde dayanılmaz bir lezzete sahip olur. Bakalım tarifimizi beğenecek misiniz?
Yapımı sanılanın aksine oldukça kolay. İçerisinde kullanılan yumurta çiğ
kalmadığı için de rahatlıkla tüketilebilir. Bakalım nasılmış. Şimdiden ellerinize sağlık kolay gelsin.
KREM KARAMEL
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- Yarım litre süt
- 2 yemek kasığı toz şeker
- 1 adet limon
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
Yumurtaları bir kaba kıralım şekeri ekleyerek çırpma teli ya da çatalla iyice çırpalım. Sütü karışıma ekleyip karıştıralım vanilyayı karışıma ekleyip kenara alalım.
Dibi tutmayacak tarzda olan bir sos tenceresine toz şeker dökelim üzerine 1 limonun suyunu
sıkıp ilave edelim ocakta karamelleşene kadar pişirelim. Karamel hazır
olduğunda sütlü ve yumurtalı karışımı içine koyacağımız ısıya dayanıklı
kapların dibine eşit paylaştıralım. Karamel iyice donduktan sonra üzerine sütlü
karışımı ilave edelim.
Şimdi geldim pişirme
aşamasına krem karamelimizi benmari usulü pişireceğiz. Bilmeyenler için
açıklamak gerekirse benmari usulünde 2 farklı boyuttaki kapların içerisinde su
sıcaklığı yardımıyla pişirme tekniğidir. Kabımızın birinde su olacak diğeri bu
kaptan biraz daha küçük ama içerisine su almayacak şekilde olacak. Bu usulde
çikolata eritebildiğiniz gibi pilav ve makarnanızı da ısıtabilirsiniz.
Kalıpların sığacağı
büyüklükte bir tencereye alalım. Bu tencerenin içerisine sığabilen başka bir
tencereye su dolduralım ve ısıtalım. Kalıpların olduğu tencereyi içerisine
oturtup Ocakta 25 dakika pişirelim.
Süre sonunda kalıpları çıkartalım. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim sonrasında soğumaları için buzdolabına alalım. Krem karamelin tadının tam olarak ortaya çıkması için 5-6 saat beklemiş olmasını tavsiye ederim. Bu güzellik bekledikçe lezzetleniyor çünkü.Servis öncesi kalıpları ters çevirerek servis yapalım.
Karameli hazırlarken ocağın altını çok açmamaya özen gösterin anında yanmasına neden olur.
Rengi koyulaşmaya başladığında ocaktan alın beklemeden ısıya dayanıklı kaplara eşit olarak dökün.
0 yorum :
Yorum Gönder