Ev yapımı mis gibi dumanı
üzerinde pide yapalım ne dersiniz. Malum hayat pahalı dışarıda yemek hepimizin
hakkı ama neden daha ucuza ve tertemiz bir pide yemeyelim. Ben kendi adıma
konuşacak olursam dışarıda yemek yeme taraftarı değilim ve yememde zaten. Ne
kadar hijyenik koşullarda üretiliyor
dense de inanın ben pek
güvenemiyorum. Evde yapılanın lezzeti bence dışarıda satılanlardan daha güzel
.Haydi bakalım nasılmış . Şimdiden kolay gelsin ve Ellerinize sağlık hamarat
hanımlar
- 1 paket instant maya
- 4 su bardağı un
- 2 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı su ( ılık su )
- 1 çay kaşığı toz şeker
İç Malzemesi:
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 orta boy domates
- 1-2 adet yeşil sivri biber
- maydanoz
- kıyma
- yarım çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine:
sıvı yağ ya da tereyağı
YAPILIŞI:
Hamur için derin bir kasede
un, toz maya, toz şeker ve tuzu karıştıralım. Ortasını havuz şeklinde açıp sıvı yağ ve ılık su ilave ederek orta
yumuşaklıkta bir hamur elde edelim.
Üzerini nemli bir bezle örtüp mayalanması için
yaklaşık 30 dakika bekleyelim. Bu sırada soğanı rondoda parçalayalım.
Rondo
yoksa yemeklik olacak şekilde doğrayalım. Biberi küçük parçalar halinde
keselim. Domatesi küp şeklinde küçük parçalar halinde doğrayalım. Yıkadığımız
maydanozu ince kıyalım. Tuz karabiber ilave edip kenara alalım.
Mayalanan hamurumuzu un
serpilmiş tezgaha alıp yoğuralım ve mandalina büyüklüğünde parçalara ayırarak
üzerlerini örtelim. Bir parçayı alıp un serperek oklava ya da merdane
yardımıyla açalım. Fırını 170 derecede ısıtalım .Fanlı fırınlarda 75 derece
yeterli olacaktır.
Fırın tepsisine yağlı kağıt
serelim. İç harcından alarak açmış olduğumuz hamurun orta kısmına dilediğimiz miktarda ekleyelim. Şimdi biraz
şekil vermemiz gerek bunun için hamuru hafif sündüreceğiz ki pide şeklini
verelim. İç harcın dışında kalan kısmı hafif içeriye doğru kıvıralım diğer
tarafını da aynı şekilde yapıp 2 ucu birleştirelim. Yağlı kağıt serilmiş
tepsiye yerleştirelim ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Pidemiz fırından çıktıktan
sonra üzerine sıvı yağ ya da bir parça sıvı yağ sürelim .Soğumalarını
engellemek için temiz bir bezle kapatalım diğerleri pişerken hazır olanlar
soğumasın.
Yanında ev yapımı ayranla
mükemmel olur. İşte bu kadar basit hem temiz hem lezzetli hem ekonomik ev
pidemiz hazır.
Afiyet Olsun
.
0 yorum :
Yorum Gönder