Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle
Home » , » EV YAPIMI KIYMALI PİDE

EV YAPIMI KIYMALI PİDE

Written By Azmalzemelimutfak on 19 Ekim 2018 Cuma | Ekim 19, 2018


Ev yapımı mis gibi dumanı üzerinde pide yapalım ne dersiniz. Malum hayat pahalı dışarıda yemek hepimizin hakkı ama neden daha ucuza ve tertemiz bir pide yemeyelim. Ben kendi adıma konuşacak olursam dışarıda yemek yeme taraftarı değilim ve yememde zaten. Ne kadar hijyenik koşullarda üretiliyor  dense de  inanın ben pek güvenemiyorum. Evde yapılanın lezzeti bence dışarıda satılanlardan daha güzel .Haydi bakalım nasılmış . Şimdiden kolay gelsin ve Ellerinize sağlık hamarat hanımlar


EV YAPIMI KIYMALI PİDE

  • 1 paket instant maya
  • 4 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı su ( ılık su )
  • 1 çay kaşığı toz şeker
İç Malzemesi:

  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 orta boy domates
  • 1-2  adet yeşil sivri biber
  • maydanoz
  • kıyma
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine:

sıvı yağ ya da tereyağı


YAPILIŞI:
Hamur için derin bir kasede un, toz maya, toz şeker ve tuzu karıştıralım. Ortasını havuz şeklinde açıp sıvı yağ ve ılık su ilave ederek orta yumuşaklıkta bir  hamur elde edelim. Üzerini nemli bir bezle örtüp mayalanması için yaklaşık 30 dakika bekleyelim. Bu sırada soğanı rondoda parçalayalım. 

Rondo yoksa yemeklik olacak şekilde doğrayalım. Biberi küçük parçalar halinde keselim. Domatesi küp şeklinde küçük parçalar halinde doğrayalım. Yıkadığımız maydanozu ince kıyalım. Tuz karabiber ilave edip kenara alalım.

Mayalanan hamurumuzu un serpilmiş tezgaha alıp yoğuralım ve mandalina büyüklüğünde parçalara ayırarak üzerlerini örtelim. Bir parçayı alıp un serperek oklava ya da merdane yardımıyla açalım. Fırını 170 derecede ısıtalım .Fanlı fırınlarda 75 derece yeterli olacaktır.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim. İç harcından alarak açmış olduğumuz hamurun orta kısmına  dilediğimiz miktarda ekleyelim. Şimdi biraz şekil vermemiz gerek bunun için hamuru hafif sündüreceğiz ki pide şeklini verelim. İç harcın dışında kalan kısmı hafif içeriye doğru kıvıralım diğer tarafını da aynı şekilde yapıp 2 ucu birleştirelim. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Pidemiz fırından çıktıktan sonra üzerine sıvı yağ ya da bir parça sıvı yağ sürelim .Soğumalarını engellemek için temiz bir bezle kapatalım diğerleri pişerken hazır olanlar soğumasın.

Yanında ev yapımı ayranla mükemmel olur. İşte bu kadar basit hem temiz hem lezzetli hem ekonomik ev pidemiz hazır.

Afiyet Olsun


.


SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter