Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle
Home » » DAVET SOFRALARINDA FARKLI BİR LEZZET İSTERMİSİNİZ

DAVET SOFRALARINDA FARKLI BİR LEZZET İSTERMİSİNİZ

Written By Azmalzemelimutfak on 24 Ekim 2018 Çarşamba | Ekim 24, 2018

Davet sofralarında tüm beğenileri üzerinde tutacak bir lezzet aradığınız da bu tarifi mutlaka deneyin derim. Kendine has lezzetiyle ara sıcak olarak ikram edebileceğiniz tarzda bir yemek. Belki biraz uğraştırıcı gibi görünebilir fakat inananın harcadığınız zamana değecek. Bakalım ikram ettiğinizde beğeni sıralamasında kaçıncı sırada yer alacak. Şimdiden kolay gelsin. Ellerinize sağlık.




ÇERKEZ TAVUĞU
Malzemeler

  • 1 tavuk
  • 2,5- 3 su bardağı ceviz içi
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 2- 3 çay kaşığı kırmızıbiber
  • 1- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 avuç maydanoz yaprağı( isteğe bağlı )
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Defneyaprağı ( isteğe bağlı )
  • Biberiye ( isteğe bağlı )


Yapılışı :

Tavuğun daha kolay pişmesi için benim tercihim tavuğu parçalatarak almak. Parçalatma imkanınız yoksa kendiniz parçalayın derim. 

Hem pişmesi daha kolay oluyor hem ayıklarken kolaylık sağlıyor. Yıkayıp su tuz, tane karabiber varsa biberiye, defneyaprağı ekleyerek haşlayalım.


Soğuyunca tavuğu küçük parçalara ayırıp servis tabağına alalım tuz ve karabiberi ekleyelim. Cevizi ayıklayıp fazla küçük olmamak kaydıyla rondoda parçalayalım. Ekmeği hafif ıslatalım, fazla suyunu elimizle sıkarak alalım. Ekmeği bir kaseye alalım içerisine ceviz,  kırmızı biber ve zeytinyağını ekleyelim. Tavuk suyundan biraz alıp ekmekli cevizli karışıma ekleyerek yoğurt kıvamında bir sos elde edelim.

Tavuk etini servis tabağına alalım üzerine hazırladığımız sosu döküp biraz yayalım. Maydanozu ince kıyıp sosun üzerine dökelim.Bir kaç cevizi ortadan 2 ye ayıralım çerkez tavuğunun üzerini süsleyelim.

Dilerseniz biraz da kırmızı biber gezdirerek renklendirebilirsiniz.

Afiyet Olsun  
 







SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter