Davet sofralarında
tüm beğenileri üzerinde tutacak bir lezzet aradığınız da bu tarifi mutlaka
deneyin derim. Kendine has lezzetiyle ara sıcak olarak ikram edebileceğiniz
tarzda bir yemek. Belki biraz uğraştırıcı gibi görünebilir fakat inananın harcadığınız
zamana değecek. Bakalım ikram ettiğinizde beğeni sıralamasında kaçıncı sırada
yer alacak. Şimdiden kolay gelsin. Ellerinize sağlık.
ÇERKEZ TAVUĞU
Malzemeler
- 1 tavuk
- 2,5- 3 su bardağı ceviz içi
- 2 dilim bayat ekmek içi
- 2- 3 çay kaşığı kırmızıbiber
- 1- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 avuç maydanoz yaprağı( isteğe bağlı )
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Defneyaprağı ( isteğe bağlı )
- Biberiye ( isteğe bağlı )
Yapılışı :
Tavuğun daha kolay pişmesi için benim tercihim tavuğu parçalatarak almak. Parçalatma imkanınız yoksa kendiniz parçalayın derim.
Hem pişmesi daha kolay
oluyor hem ayıklarken kolaylık sağlıyor. Yıkayıp su tuz, tane karabiber varsa biberiye,
defneyaprağı ekleyerek haşlayalım.
Soğuyunca tavuğu
küçük parçalara ayırıp servis tabağına alalım tuz ve karabiberi ekleyelim.
Cevizi ayıklayıp fazla küçük olmamak kaydıyla rondoda parçalayalım. Ekmeği
hafif ıslatalım, fazla suyunu elimizle sıkarak alalım. Ekmeği bir kaseye alalım
içerisine ceviz, kırmızı biber ve
zeytinyağını ekleyelim. Tavuk suyundan biraz alıp ekmekli cevizli karışıma ekleyerek yoğurt kıvamında bir sos elde edelim.
Dilerseniz biraz da kırmızı biber gezdirerek renklendirebilirsiniz.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder