Mutlaka evde
fazla alınmış ekmek vardır. İlk alındığı andaki lezzeti yok diye genelde o
fazla ekmekler pek yenmez. İlla ki taze ekmek tüketilmek istenir. Ekmeği farklı
şekillerde değerlendirebileceğimizi eminim biliyorsunuzdur.
Zaman zaman farklı
tarifler vererek değerlendirme yöntemlerinden bahsediyorum işte bu da tam
ekmeği lezzetli bir şekilde değerlendirmeye yönelik. Bakalım tarifimiz
nasılmış. Şimdiden kolay gelsin. Ellerinize sağlık.
BAYAT EKMEKTEN SİMİT
Malzemeler
- 4 dilim bayat ekmek (kalabalıksanız miktara ekleme yapabilirsiniz)
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Beyaz peynir
- 8-10 adet doğranmış zeytin
- biraz maydanoz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- pul biber
- Karabiber
- Kimyon
- Kuru nane
Kızartmak
için :
Sıvı yağ
Yapılışı
Ekmeği kabuklarıyla birlikte suda ıslatıp iyice sıkalım. Karıştırma kabına ekmeği alıp içerisine yoğurt, doğranmış zeytin, ezilmiş peynir, kıyılmış maydanoz, kabartma tozu , baharatlar ve farklı bir kasede çırpılmış yumurtayı ekleyerek yoğuralım. Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi kıvamında olmasını sağlayalım.
Yapılışı
Ekmeği kabuklarıyla birlikte suda ıslatıp iyice sıkalım. Karıştırma kabına ekmeği alıp içerisine yoğurt, doğranmış zeytin, ezilmiş peynir, kıyılmış maydanoz, kabartma tozu , baharatlar ve farklı bir kasede çırpılmış yumurtayı ekleyerek yoğuralım. Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi kıvamında olmasını sağlayalım.
Elde ettiğimiz hamur biraz ele yapışacak kıvam tutmadı diye düşünmeyin. Hamur hazır olduğunda elimizi sıvı yağa batırarak hamurdan küçük parçalar alıp simit şeklini verelim.
Tavada sıvı yağı iyice kızdıralım. Hazırladığımız simitlerimizi arkalı önlü iyice kızartalım.
Kızartırken ocağın altını biraz kısalım birden yanmasın içlerinin pişmesini istiyoruz.Sıcak olarak servis edelim.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder