Kahve sevenlerdenseniz bu lezzete bayılacaksınız.Bağımlılık yapıyor adeta dilerseniz sosun içerisinde kullandığınız kahvenin bir miktarını türk kahvesi olarak değiştirebilirsiniz.Hem lezzeti çok hafif oluyor hemde içerisinde ne olduğunu bilerek rahatlıkla yiyebiliyorsunuz.İçerisine farklı malzemeler ekleyerek değiştirmeniz mümkün .Eh malum hayal gücünü kullanınca mutfakta ne şaheserler çıkıyor.Haydi bakalım kolay gelsin.
KAHVE SOSLU PASTA
Pandispanya malzemeleri:
·
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik tozşeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı Un
- 1 paket vanilya
Malzemeler:
- 1 su bardağı su
- 6 yemek kaşığı toz şekeri
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı granül kahve
·
Üzerini kaplamak için
kakao
Yapılışı:
Pandispanyayı hazırlamak için 3 yumurta ve şekeri
mikserle köpük olana kadar çırpalım.Unu eleyerek kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim .Mikserle
önce yavaş hızda sonra yüksek hızda çırpalım. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye
karışımı dökelim.
Her tarafına eşit oranda dağılmasını sağlayalım. Tepsiniz
çok küçük olmasın çok da büyük olmasın. Tepsi küçük olursa kabarık bir kekiniz
olur tam tersi büyük olursa da kağıt inceliğinde olur. Spatula yardımıyla
karışımı eşit oranda dağıtın ve pişirmek için fırına yerleştirin. Eveeettt
pandispanya mis gibi pişti fırından çıkartalım 2 dakika ilk sıcaklığının
geçmesini bekleyelim,
Su,toz şeker, ve kahveyi bir tencereye alıp karıştıralım
ve orta ateşte 25 dakika kaynatalım. Başka bir kaba yumurtayı kıralım ve
mikserle kaynamış koyu kıvamda olan
kahveli sosu sıcakken yumurtaya ekleyerek mikserle çırpalım.
Oda ısısında ufak ufak kesilmiş tereyağında kahveli sosa
ilave ederek mikserle çırpalım ve soğuması için buzdolabında 30 dakika kadar
bekletelim. Soğuyan sosu pandispanyanın her iki katına ve üzerine yayıp üzerini
kakaoyu tel süzgeçten eleyerek kaplayalım. Buzdolabında 1-2 saat dinlendikten
sonra servis edelim.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder