Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

EVDE EKMEK YAPIMI 2

Written By Azmalzemelimutfak on 2 Mart 2018 Cuma | Mart 02, 2018

 


Doğal katkısız ekmek yapmaya devam ediyoruz ilk başta biraz uğraştırsada zamanla bu lezzete alışınca vazgeçmek zor oluyor. Katkı maddelerinin çeşitlerini düşününce ister istemez ev yapımı ürünlere yöneliyoruz. 

Neden hem kendi hemde sevdiklerimizin sağlığını hiçe sayalım .Haydi bakalım kolay gelsin evinizin içini mis gibi ekmek kokuları sarsın.Yaptığınız ekmekcikler fazla gelirse dondurucuya koyup daha sonra ısıtarak rahatlıkla kullanabilirsiniz.


SUSAMLI VE ÇÖREK OTLU EKMEK

Malzemeler:
  • 3 su bardağı un
  • 3 su bardağı tam buğday unu
  • 2 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 - 5 bardak ılık su

YAPILIŞI:
Unları ve tuzu bir kapta karıştıralım.Üzerine instant mayayı ve elimizin dayanabileceği sıcaklıktaki suyu karışıma ilave edip en az 10 dakika kadar yoğuralım. Hamurumuz yumuşak ve hafif ele yapışan bir hamur olmalıdır.

Hamurumuzu ağzı kapalı olarak mayalanmaya bırakalım. Yaklaşık 4 - 5 saat sonra hamurumuz iki katına çıkacaktır. İki katına çıkınca hamuru mutfak tezgahı üzerine alıp gerektikçe unlayarak tekrar yoğuralım.Hamurumuzu hafif unladığımız mutfak tezgahımız üzerinde elimiz ile veya merdane ile açalım.

Ekmeğimizi pişireceğimiz tavaların içerisine yerleşecek şekilde yaklaşık 1 parmak kalınlığında hamurumuzu açalım. Üzerine arzu ettiğimiz kadar susam ve çörek otu serpelim, hafifçe elimizle bastıralım. Bu seferde tavaların üzerinde hamurumuzun 2 katına çıkması için mayalanmaya bırakalım.

Mayalanan ekmek hamurlarımızı orta harlı ateşte pişirelim. Pişen ekmeğimizin tersini çevirelim ve her iki tarafını eşit şekilde pişirelim. Pişen ekmekleri üst üste yığalım ve soğumaya bırakalım. 

Afiyet Olsun 
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter