ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ |
Ispanağa bayılırım bizim
evde sevilerek tüketilen bir börek çeşidi . Babamız pek sevmez ama olsun
çocuklarla ben bayılarak tüketiyoruz. Eh durum böyle olunca babamıza da farklı
bir börek yapmak zorunda kalıyoruz. Bu durumdan pek şikayetçi olan yok gerçi
aynı anda 1-2 çeşit farklı börek yeme fırsatı buluyoruz biz ıspanaklı severler😀😀)) Çıtır çıtır börek
sevilmez mi ? Bakalım nasılmış bir göz atalım. Şimdiden kolay gelsin
ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ
Malzemeler:
- 4 adet yufka
- 1 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
İç malzemesi:
- 1 adet kuru soğan
- Yarım kg ıspanak
- 1,5 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Yumurta , zeytinyağı ,
yoğurt , sirke , tuz hepsini kaseye alıp
karıştıralım ve kenara alalım. Kuru soğanı yemeklik doğrayalım tavaya zeytinyağını
koyup soğanı kavuralım. Üzerine temizlenmiş ve ayıklanmış ıspanağı ekleyip az
su kalana kadar tuz ve karabiberi ekleyip kavuralım. Çok az su kaldığında
ocaktan alıp soğuması için kenara alalım. Bu sırada fırını 180 dereceye
ayarlayalım.
Yufkayı tezgahın üzerine
alıp ortadan 2 ye keselim , sonra tekrar 2 ye keselim tekrar 2 ye keselim ve
son 2 parça keselim elimizde toplam 8 eşit parça olacak . Tüm yufkaları bu
şekilde hazırlayıp kenara alalım. Soğuyan iç harcımızı üçgen şekildeki yufka
parçalarının geniş kısmına koyup uç kısmına kadar yuvarlayalım. Uç kısmını
yapıştırmak için hazırladığımız yumurtalı karışımdan fırça yardımıyla sürerek
kapatalım. Tepsiye yağlı kağıt serelim yuvarladığımız yufkayı hafif
yuvarlayarak halka haline getirelim ve tepsiye yerleştirelim.
Kalan yufka parçalarını da
aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizelim. Tüm yufkalar bittikten sonra üzerine
hazırladığımız yumurtalı karışımdan sürelim ve ısıtılmış fırında üzeri kızarana
kadar pişirelim. Yanında 1 bardak ayranla servis yapalım.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder