yoğurtlu bulgur köftesi |
Hep aynı lezzette köftelerden biliyorum hepimiz sıkıldık.
Meraklanmayın bende sizler gibi çoğu zaman başka lezzet arayışına giriyorum. Bu
anlarda insanın canı bir şeyler ister ama ayırım yapamaz bu tarif tam da bu
anlara hitap eden tarzda hem hafif hem herkes tarafından sevilerek
tüketilebilecek tarzda eh yapımı da fazla uğraştırmayınca daha ne isteriz değil
mi? Kurtarıcı niteliği taşıyan bu köftenin bağımlısı olma garantisi veriyorum.
Bakalım nasılmış tarifimiz haydi kolay gelsin. Şimdiden ellerinize sağlık.
YOĞURTLU BULGUR KÖFTESİ
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- Yarım su bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Nane
- Kırmızı pul biber
Üzeri
için:
- 100 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 3-4 dal maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
Kızartmak
için
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
Arası
için
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
Yapılışı:
Bulgur ve irmiği geniş bir
karıştırma kabına alalım. Üzerine sıcak su ilave edip bir kapak ile kapatarak
ve demlenmeye bırakalım. Şişen irmikli bulgura yumurta, salça, tuz ve baharatları
ilave edip yoğuralım. Harcı yarım saat kadar dinlendirelim. Tavaya az miktarda
yağ ekleyerek kıymayı kavuralım. Kıymanın rengi dönmeye başladığında yemeklik
doğradığımız soğanı ilave edip kavurmaya devam edelim. Tuz ve baharatlarla
tatlandırıp ocaktan alalım ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştıralım.
Dinlenen bulgurlu harçtan limon
büyüklüğünde parçalar kopartarak hamburger köftesi gibi şekil verelim.
Köfteleri çırptığımız yumurtaya bulayarak kızgın yağda kızartalım. Kağıt havlu
üzerine alarak fazla yağını çektirerek soğumaya bırakalım.
Arası için süzme yoğurt ve ezdiğimiz
sarımsağı bir kasede karıştıralım. Bulgur köftelerinin yarısını bir servis
tabağına dizelim. Üzerlerine bir yemek kaşığı kadar sarımsaklı yoğurt koyup kalan
parçalar ile üzerini kapatalım. Üzerlerine kıymalı harçtan ilave edip kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapalım.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder