Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

BAHARATLI BEYAZ ET

Written By Azmalzemelimutfak on 6 Mart 2018 Salı | Mart 06, 2018




Beyaz et seviyorsanız hindi göğüs etini mutlaka bu şekilde deneyin derim. Baharatla lezzetine lezzet katın .Tavuk göğüs etine oranla biraz daha geç pişme özelliğine sahiptir bu yüzden endişelenmeyin yalnız tadı oldukça lezzetlidir. Birde içerisinde önceden hazırlamış olduğunuz ev yapımı tavuk suyu ilavesi ile lezzeti 2 kat artmakta

HİNDİ GÖĞSÜ

Malzemeler:

  • 1 paket hindi göğsü
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 4 çorba kaşığı tavuk suyu ( önceden haşlanıp hazırlanmış tavuk suyu )
  • 2 çorba kaşığı soya sosu
Tavuk suyu tarifime buradan ulaşabilirsiniz http://www.azmalzemelimutfak.com/2018/01/ev-yapimi-tavuk-suyu.html

Yapılışı:
Karıştırma kabına sarımsakları ince doğrayalım ,tarçın , tavuk suyu ve soya sosunu karıştıralım. Hindi göğsünü baharatlı karışıma iyice bulayalım ,üzerini streçle kapatıp buzdolabında 4 saat bekletelim. ( Baharatların tüm lezzetinin işlemesini isterseniz geceden hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz )
Buzdolabından çıkarttığımız göğüs etini yağlanmış tavaya koyarak kısık ateşte kızartalım .Fırça yardımıyla tavadaki yağı ve karıştırma kabındaki baharatlı karışımdan bir miktar göğüs etinin üzerine sürelim.  180 derece önceden ısıtılmış fırına koyalım. .Hindi göğsünü  kızartırken baharatlı sostan dökerek 20 dakika pişirelim. Süre sonunda fırının içerisinde 5 dakika bekletip sonrasında çıkartalım dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet Olsun 
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter