Beyaz et seviyorsanız hindi göğüs etini mutlaka bu şekilde deneyin derim. Baharatla lezzetine lezzet katın .Tavuk göğüs etine oranla biraz daha geç pişme özelliğine sahiptir bu yüzden endişelenmeyin yalnız tadı oldukça lezzetlidir. Birde içerisinde önceden hazırlamış olduğunuz ev yapımı tavuk suyu ilavesi ile lezzeti 2 kat artmakta
HİNDİ GÖĞSÜ
Malzemeler:
- 1 paket hindi göğsü
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 4 çorba kaşığı tavuk suyu ( önceden haşlanıp hazırlanmış tavuk suyu )
- 2 çorba kaşığı soya sosu
Tavuk suyu tarifime buradan ulaşabilirsiniz http://www.azmalzemelimutfak.com/2018/01/ev-yapimi-tavuk-suyu.html
Yapılışı:
Yapılışı:
Karıştırma kabına sarımsakları ince doğrayalım ,tarçın , tavuk suyu ve soya
sosunu karıştıralım. Hindi göğsünü baharatlı karışıma iyice bulayalım ,üzerini
streçle kapatıp buzdolabında 4 saat bekletelim. ( Baharatların tüm lezzetinin
işlemesini isterseniz geceden hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz )
Buzdolabından çıkarttığımız göğüs etini yağlanmış tavaya
koyarak kısık ateşte kızartalım .Fırça yardımıyla tavadaki yağı ve karıştırma
kabındaki baharatlı karışımdan bir miktar göğüs etinin üzerine sürelim. 180 derece önceden ısıtılmış fırına koyalım. .Hindi
göğsünü kızartırken baharatlı sostan
dökerek 20 dakika pişirelim. Süre sonunda fırının içerisinde 5 dakika bekletip
sonrasında çıkartalım dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet Olsun
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder