Hangi tarzda olursa olsun havuç her şekliyle bir
başka güzel .Bu kadar yararlı bir sebzeyi bu şekilde değerlendirerek besleyici
bir köfte hazırlamaya ne dersiniz. Meze olarak oldukça güzel bir tercih
olduğunu tattığınızda anlayacaksınız. Yapımı çok kolay ve lezzetine de diyecek
yok.
Sarımsaklı yoğurt yerine sade yoğurtlada servis yapabilirsiniz.
HAVUÇ KÖFTESİ
Malzemeler:
- Yarım kg havuç
- 3 yemek kasığı un
- 2 yemek kasığı tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
- 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
- karabiber
Kızartmak için:
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 kahve fincanı un
- Üstü için:
- 1 bardak yoğurt
- 2 diş sarımsak
Yapılışı:
Havuçları yıkadıktan sonra tencerede az suyla ateşe koyalım. Yumuşayınca süzgece boşaltıp kabuklarını temizleyip ezerek püre haline getirelim. Küçük bir tencerede yağı eritip unu ekleyerek kısık ateşte karıştırarak sararmadan kavuralım.
Ateşten indirip soğumaya
yakın havuç püresi, maydanoz, dereotu, kimyon, karabiber, tuz ve 1 yumurta ekleyip
yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp
un serpilmiş tezgahta uzun ya da yuvarlak biçimde şekillendirelim.
Kızgın
yağa atarak kızartalım kağıt havlu
üzerine alarak fazla yağını alalım. Servis tabağına yerleştirip sarımsaklı
yoğurtla birlikte servis yapalım.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder