Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

VEJETERYANLARA ÖZEL KÖFTE

Written By Azmalzemelimutfak on 4 Mart 2018 Pazar | Mart 04, 2018



Hangi tarzda olursa olsun havuç her şekliyle bir başka güzel .Bu kadar yararlı bir sebzeyi bu şekilde değerlendirerek besleyici bir köfte hazırlamaya ne dersiniz. Meze olarak oldukça güzel bir tercih olduğunu tattığınızda anlayacaksınız. Yapımı çok kolay ve lezzetine de diyecek yok.


Sarımsaklı yoğurt yerine sade yoğurtlada servis yapabilirsiniz.

HAVUÇ KÖFTESİ



Malzemeler:


  • Yarım kg  havuç 
  • 3 yemek kasığı un 
  • 2 yemek kasığı tereyağı   
  • 1 adet yumurta 
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu 
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • karabiber

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 kahve fincanı un
  • Üstü için:
  • 1 bardak yoğurt
  • 2 diş sarımsak


Yapılışı:

Havuçları yıkadıktan sonra tencerede az suyla ateşe koyalım. Yumuşayınca süzgece boşaltıp kabuklarını temizleyip ezerek püre haline getirelim.  Küçük bir tencerede yağı eritip unu ekleyerek kısık ateşte karıştırarak sararmadan kavuralım. 


Ateşten indirip  soğumaya yakın havuç püresi, maydanoz, dereotu, kimyon, karabiber, tuz ve 1 yumurta ekleyip yoğuralım.  Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp un serpilmiş  tezgahta  uzun ya da yuvarlak biçimde şekillendirelim. 

Kızgın yağa atarak kızartalım   kağıt havlu  üzerine alarak fazla yağını alalım. Servis tabağına yerleştirip sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapalım.


Afiyet Olsun


SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter