LİMON PELTESİ |
LİMON PELTESİ
Malzemeler
- 3 su bardağı limon suyu ( taze sıkılmış )
- 1 su bardağından 3 parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı nişasta
- limon kabuğu şeritleri
Yapılışı:
Taze sıkılmış limon suyunu tencereye alalım .Üzerine toz şekeri ekleyelim ve karıştıralım.Buğday nişastasını bir kaseye alarak üzerine yarım su bardağı su ekleyip kıvamını ayarlayarak limon sulu karışıma ilave edelim.Çırpıcı telle karıştırarak topaklanma varsa dağıtalım.Kalan yarım su bardağı suyu ve limon kabuğu rendesini ekleyelim ve ocağın altını açarak pişirmeye başlayalım.
Karıştırarak pişirelim ki nişasta çok çabuk pişme eğilimindedir dibinin tutmasını istemeyiz.Üzeri delik delik olduğunda ocağı kapatıp eşit miktarda cuplara paylaştıralım. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına soğuması için kaldıralım.Üzerine limon kabuğunu ince ince keserek ve nane yapraklarıyla servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder