Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle
Home » , » PRATİK BİLGİLER 13

PRATİK BİLGİLER 13

Written By Azmalzemelimutfak on 14 Mart 2018 Çarşamba | Mart 14, 2018



HAYAT PAYLAŞINCA GÜZEL 13
 


Elimden geldiğince farklı pratik bilgileri toparlamaya çalışıyorum bakalım neler varmış neler .
·        

  • Minik domatesleri kullanmak güzelde ah birde kesmeye çalışırken hınzırlık yapıp elimizin altından kaymasa daha güzel değil mi ? bu yöntemle çeri domatesler korksun bizden : Çeri domatesleri iki kapağın arasına alıp kolay bir şekilde kesebilirsiniz
  • Paketin yarısını kullanınca spagetti makarna torbanın içerisinde durmamak için elinden geleni yapar adeta oraya buraya dökülür değil mi ? bu yöntemle hem tazeliğini kaybetmiyor hem de sağa sola dökülmesinden kurtuluyorsunuz. 
 
  • Spagetti makarnayı bozulmadan uzun süre saklamak için Pringles kutusunu kullanabilirsiniz
 
  • Vazgeçilmez besin kaynaklarından ekmek doğrarken parçalanıp her yere dökülüp bizi sinir eder.Taze dışıçıtır çıtırsa bıçağı değdirmekle anında dağılır etrafa bakın bu yöntemle artık parçalanmayacak : Ekmeği kesilirken parçalanmasını engellemek için ters çevirip kesebilirsiniz

  • Ekmeği keserken zorlanıyorsanız ekmek bıçağını bir müddet ocakta ısıtıp ekmeği ısınmış bıçakla keserseniz yine ekmeğin ufalanmasını engellemiş olursunuz.




  Mangalda balık yapmak istiyorsunuz fakat mangalı temizleme süresi aklınıza gelince bu fikirden anında vazgeçiyorsanız artık düşünmenize gerek yok .Doyasıya mangalda balık yiyebileceksiniz hem de eskisinden daha lezzetli olarak :


  •  Balığın mangala yapışmaması ve daha lezzetli olması için ızgaranın üstüne limon dizebilirsiniz. Böylelikle hem balıklar yapışmayacak hem de balıklarınız daha mükemmel lezzette olacak.
  •  Muzu daha uzun süre saklamak için dalından ayırıp ucunu streç filmle sarabilirsiniz

SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter