Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

BÖÖREKCİLER BURAYA

Written By Azmalzemelimutfak on 6 Mart 2018 Salı | Mart 06, 2018



börek nasıl yapılır,yufka böreği,ıspanaklı börekÇıtır çıtır kızarmış mis gibi kokan ıspanaklı bir börek off ne kadarda lezzetlidir. Hafta sonları ailenizle birlikte bu lezzeti yaparak doyurucu ve besleyici bir öğün hazırlamaya ne dersiniz.
Çocukların en çok sevdiği lezzetlerden biridir. Bizim evde hep bir kaos oluşmasına neden olur börek zamanı geldiğinde herkes sevdiği içle hazırlanmasını isteyince mecburen 1 tepsi börek farklı içlerle hazırlanır. Eh buda fena olmuyor farklı içlerle hazırlanmış börekleri yemenin de zevki bir başka oluyor işin açıkçası 😉😉) bakalım ıspanaklı böreğimiz nasılmış. Haydi kolay gelsin. Şimdiden Ellerinize sağlık. 

ISPANAKLI TEPSİ BÖREĞİ


Malzemeler:


  • 1 adet soğan
  • yarım kg  ıspanak
  • yarım kase kaşar peyniri
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 4 adet yufka
  • yarım su bardağı  süt
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay kaşığı Karabiber
  • Yarım çay kaşığı muskat
 
üzerine serpmek için 


çörek otu yada susam
 
Yapılışı:

Ispanağı ayıklayıp yıkayalım 5 dakika sirkeli suda bekletelim. Ardından suyunu süzerek yıkayalım ve elimizle parçalayalım. Bir adet soğanı ince ince kıyıp Tavada kavuralım. Ispanağı ilave ederek kavurmaya devam edelim. Bu sırada fırını 180 derecede ısıtalım. Kaşar peynirini rendeleyelim tuz , karabiber , rendelenmiş muskat ekleyip bir kez karıştırıp ocaktan alalım.

Başka bir kasede  1 adet yumurta, süt ve sıvı yağı ekleyerek karıştıralım . Yağlanmış tepsiye 1 adet yufkayı kenarlarından taşacak şekilde yayalım. Üzerine sütlü karışımdan fırça yardımıyla sürelim. Diğer yufkayı hafif büzüştürerek tepsinin içine yerleştirelim. Üzerine sütlü karışımdan sürüp hazırladığımız ıspanaklı harçtan koyalım her yerine eşit yayalım. Tekrar yufka yı buruşturarak yayalım, üzerine sütlü karışımdan sürüp son yufkayı dışarıya taşacak şekilde tepsiye yerleştirelim. 

Üzerine sütlü karışımdan sürerek dışarıda kalan yufkaları tepsinin içine doğru kapatalım. Kalan sütlü karışımı yufkaların üzerine dökerek yayalım.Çörek otu yada susam serpelim, Yarım saat hazırladığımız böreğimizi dışarıda bekletelim. Isıtılmış fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim. Ilıkken servis yapalım.

Afiyet Olsun
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter