Çıtır çıtır
kızarmış mis gibi kokan ıspanaklı bir börek off ne kadarda lezzetlidir. Hafta
sonları ailenizle birlikte bu lezzeti yaparak doyurucu ve besleyici bir öğün
hazırlamaya ne dersiniz.
Çocukların
en çok sevdiği lezzetlerden biridir. Bizim evde hep bir kaos oluşmasına neden
olur börek zamanı geldiğinde herkes sevdiği içle hazırlanmasını isteyince
mecburen 1 tepsi börek farklı içlerle hazırlanır. Eh buda fena olmuyor farklı
içlerle hazırlanmış börekleri yemenin de zevki bir başka oluyor işin açıkçası 😉😉) bakalım ıspanaklı böreğimiz nasılmış. Haydi kolay gelsin. Şimdiden Ellerinize
sağlık.
ISPANAKLI TEPSİ BÖREĞİ
Malzemeler:
- 1 adet soğan
- yarım kg ıspanak
- yarım kase kaşar peyniri
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 4 adet yufka
- yarım su bardağı süt
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- Yarım çay kaşığı Karabiber
- Yarım çay kaşığı muskat
üzerine serpmek için
çörek otu yada susam
Yapılışı:
Ispanağı
ayıklayıp yıkayalım 5 dakika sirkeli suda bekletelim. Ardından suyunu süzerek
yıkayalım ve elimizle parçalayalım. Bir adet soğanı ince ince kıyıp Tavada
kavuralım. Ispanağı ilave ederek kavurmaya devam edelim. Bu sırada fırını 180
derecede ısıtalım. Kaşar peynirini rendeleyelim tuz , karabiber , rendelenmiş
muskat ekleyip bir kez karıştırıp ocaktan alalım.
Başka bir
kasede 1 adet yumurta, süt ve sıvı yağı
ekleyerek karıştıralım . Yağlanmış tepsiye 1 adet yufkayı kenarlarından taşacak
şekilde yayalım. Üzerine sütlü karışımdan fırça yardımıyla sürelim. Diğer
yufkayı hafif büzüştürerek tepsinin içine yerleştirelim. Üzerine sütlü
karışımdan sürüp hazırladığımız ıspanaklı harçtan koyalım her yerine eşit
yayalım. Tekrar yufka yı buruşturarak yayalım, üzerine sütlü karışımdan sürüp
son yufkayı dışarıya taşacak şekilde tepsiye yerleştirelim.
Üzerine sütlü
karışımdan sürerek dışarıda kalan yufkaları tepsinin içine doğru kapatalım.
Kalan sütlü karışımı yufkaların üzerine dökerek yayalım.Çörek otu yada susam serpelim, Yarım saat
hazırladığımız böreğimizi dışarıda bekletelim. Isıtılmış fırında üzeri nar gibi
kızarana kadar pişirelim. Ilıkken servis yapalım.
Afiyet
Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder