Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

BOL VİTAMİNLİ SEBZE YEMEĞİ

Written By Azmalzemelimutfak on 26 Mart 2018 Pazartesi | Mart 26, 2018

bol vitaminli yemek,aydanın zeytinyağlı bezelyesiSebze sevenlerin vazgeçilmezleri arasında olan bezelyenin sağlığa olan faydalarını duyduktan sonra eminim sofralarınızda daha fazla yer vereceksiniz.Bezelye az kalorili bir besindir, içerisinde bol miktarda C vitamini bulunur.Bunun yanı sıra B6 , K , E  ,A , vitaminini içinde barındırır. Sizleri fazla bekletmeden ben tarife geçeyim faydalarını başka bir başlıkta paylaşayım sizlerde bu muhteşem sebzenin yararlarını gözden geçirmiş olun.BEZELYENİN FAYDALARI ? NELERE İYİ GELİR ? 

ZEYTİNYAĞLI BEZELYE YEMEĞİ


  • 1 kg bezelye
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • yarım tatlı kaşığı toz şeker
  • 3 çay kaşığı tuz
  •  2 diş sarımsak.
  • Sıcak su 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Yapılışı:

Bezelyeleri ayıklayalım ( taze olan kabukları ortadan ikiye bölerek zar kısımlarından ayıralım  bezelyelerle birlikte pişirebiliriz. İnanın bu şekilde lezzeti daha farklı oluyor ) Soğanı yemeklik doğrayalım , havucu yıkayıp kabuğunu soyalım ve halka şeklinde doğrayalım. Patatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayalım.

Yemeğimizi pişireceğimiz tencere ya da düdüklü tencereye zeytinyağını koyalım doğranmış havuçları ilave edip havuçları kavuralım.Ardından doğranmış soğanları ve ayıklanıp 2-3 parçaya ayrılmış sarımsakları ekleyip renkleri değişene kadar kavuralım. 

Domates salçasını ilave edip kokusu gidene kadar karıştıralım , toz şekerimizi ekleme zamanı geldi şekeri ekledikten sonra patatesi karışıma ilave edip tuzunu serpelim. Hafif karıştırdıktan sonra bezelyenin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip bezelye yumuşayıncaya kadar pişirelim.Havuç ve patateslerde pişmişse yemeğimiz hazır demektir. Yemeğimizi sıcak yada soğuk olarak servis edelim.

Afiyet Olsun 

SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter