Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle
Home » , » PRATİK BİLGİLER 12

PRATİK BİLGİLER 12

Written By Azmalzemelimutfak on 14 Mart 2018 Çarşamba | Mart 14, 2018



HAYAT PAYLAŞINCA GÜZEL 12

 

TAVUK KIZARTIRKEN


  • Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölün, yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürün. Diğer yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirin. Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır.



  •  2 Çorba kaşığı yoğurdu, sulandırılmış 1 çorba kaşığı salçayı ve birazda zeytinyağını derin bir kabin içerisinde karıştırın. Fırına koymadan önce tavuğun her tarafına sürün. Çok daha lezzetli olacaktır.


ÇEKMECE TEMİZLERKEN:

Çekmeceleri içini boşaltmadan temizlemek istiyorsanız  , elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin.

BARDAKLAR İÇ İÇE GEÇMİŞSE  PANİĞE KAPILMAYA GEREK YOK :

Üst üste koyduğunuz bardaklar yapışıp çıkmıyorsa bir leğenin içerisine koyun ve üstteki bardağın içerisine buz koyup leğenin içerisine yavaş yavaş sıcak su koyun. Bardakların kolayca çıktığını göreceksiniz.

YUMURTA KABUĞUNU KOLAYLIKLA SOYMAK İÇİN:

Kabuğunu rahatça soymak istediğiniz yumurtayı küçük bir delik açarak haşlayabilirsiniz.

KARPUZUN SUYU AKMASIN :

Karpuz diliminin kenarlarını keserek suyu akmadan rahatça yiyebilirsiniz.

ÇİLEK ÇÖPÜ HİÇ BU KADAR KOLAY ÇIKMAMIŞTI:

Çileğin çöpünü baş kısmından bir pipet sokarak rahatça çıkarabilirsiniz

SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter