Yumurta kabuğuyla neler yapıldığına şaşıracaksınız demiştim . Daha öncede belirttiğim gibi yumurtaları sirkeli suda bir kaç dakika bekletip kalıntılardan arındırın . Suyla durulayıp kağıt havluyla kurulayın ve yerleştirin .Üzerlerinde bulunan mikropları yok etmenin en etkili yolu.
- Leziz kahveler. Makine kahvesi içiyorsanız ve acımtırak bir tat hissediyorsanız, makinenizin kahveyi koyduğunuz bölümüne bir yumurta kabuğu atın. Yumurta kabuğu kahvenizin tadını değiştirmez, sadece acılığını alır.
- Kalsiyum desteği: Birçok kişi yumurta kabuklarını her gün aldıkları birkaç bin miligram kalsiyuma ekler. Yumurta kabuklarını silip bir tencerede kaynatabilir ve bir fırın kağıdına dizip on dakika boyunca 200 derecede pişirebilirsiniz.
- Daha sonra bunları bir kahve öğütücüsünde öğütün ve toz haline getirin. Bu karışımından bir çay kaşığı kadarını bir bardak suyla her gün tüketebilirsiniz. Toz haline getirdiğiniz yumurta kabuklarını yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
- Yüz maskesi: Yumurta kabuklarını bir yumurta akıyla havanda ufalayın ve yüzünüze maske olarak sürün. Bu karışım cildinizin gerilmesini sağlar.
- Kaşıntılara merhem: Yumurta kabuklarını elma sirkesinde erittikten sonra, kaşıntılar için bir ilaç olarak kullanabilirsiniz. Bu karışımı cildinize sürünce, kaşıntılar ve kızarıklıklar kaybolur.
- Toz haline getirdiğiniz yumurta kabuklarını çiçeklerinizin toprağına eklerseniz eskisinden daha sağlıklı ve canlı göründüklerini fark edeceksiniz.Çiçeklerinde kalsiyum ihtiyacı vardır. Yaprakları daha canlı olur kısa sürede farka şaşırabilirsiniz.
0 yorum :
Yorum Gönder