Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

PRATİK BİLGİLER 20

Written By Azmalzemelimutfak on 21 Mart 2018 Çarşamba | Mart 21, 2018


HAYAT PAYLAŞINCA GÜZEL 20


Yumurta kabuğuyla neler yapıldığına şaşıracaksınız demiştim . Daha öncede belirttiğim gibi yumurtaları sirkeli suda bir kaç dakika bekletip kalıntılardan arındırın . Suyla durulayıp kağıt havluyla kurulayın ve yerleştirin .Üzerlerinde bulunan mikropları yok etmenin en etkili yolu.

  • Leziz kahveler. Makine kahvesi içiyorsanız ve acımtırak bir tat hissediyorsanız, makinenizin kahveyi koyduğunuz bölümüne bir yumurta kabuğu atın. Yumurta kabuğu kahvenizin tadını değiştirmez, sadece acılığını alır.



  • Kalsiyum desteği: Birçok kişi yumurta kabuklarını her gün aldıkları birkaç bin miligram kalsiyuma ekler. Yumurta kabuklarını silip bir tencerede kaynatabilir ve bir fırın kağıdına dizip on dakika boyunca 200 derecede pişirebilirsiniz.

  • Daha sonra bunları bir kahve öğütücüsünde öğütün ve toz haline getirin. Bu karışımından bir çay kaşığı kadarını bir bardak suyla her gün tüketebilirsiniz. Toz haline getirdiğiniz yumurta kabuklarını yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

  • Yüz maskesi: Yumurta kabuklarını bir yumurta akıyla havanda ufalayın ve yüzünüze maske olarak sürün. Bu karışım cildinizin gerilmesini sağlar.
  • Kaşıntılara merhem: Yumurta kabuklarını elma sirkesinde erittikten sonra, kaşıntılar için bir ilaç olarak kullanabilirsiniz. Bu karışımı cildinize sürünce, kaşıntılar ve kızarıklıklar kaybolur.

  • Toz haline getirdiğiniz yumurta kabuklarını çiçeklerinizin toprağına eklerseniz eskisinden daha sağlıklı ve canlı göründüklerini fark edeceksiniz.Çiçeklerinde kalsiyum ihtiyacı vardır. Yaprakları daha canlı olur kısa sürede farka şaşırabilirsiniz.
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter