Canınız ne zaman isterse kolaylıkla yapabileceğiniz bir pasta .Evde meyvada olmasa yapıp yyebilirsiniz.Hazırlaması da çok çabuk eh piştikten sonra yemesi de feci güzel.Hani öyle 1 dilim bana yeter diyorsanız yanılırsınız ben uyarımı yapayım da gerisi size kalmış artık😉😊 Haydi o zaman mutfağa doğru marş marş
KAKAOLU MUZLU PASTA
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik tozşeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı Un
- 1 paket vanilya
Kreması:
- 5 yemek kaşığı tozşeker
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı pirinçunu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı süt
Üzeri için
Kakao
Yapılışı:
Öncelikle fırını 180 derecede ısıtmaya başlayalım.Kremayı
yapmakla işe başlayalım çünkü pandispanyanın hazırlanması ve pişmesi
çok kısa sürüyor.Küçük bir tencereye şeker,pirinçunu,nişasta ve unu
alalım tel çırpıcıyla karıştıralım.2 su bardağı suyu yavaş yavaş
karışıma ilave edelim bir taraftanda karıştıralım.
Ocağı açalım ve karıştırarak pişirmeyebaşlayalım.4 dakika bile sürmeden hemen koyulaşacak ,ocağın altını kapatalım ılık hale gelmesi için birkaç dakika bekleyelim tereyağı ekleyelim mikserle karıştırmaya başlayalım şimdi de yavaş yavaş 1 bardak sütü ekliyoruz önce yavaş hızda sonra yüksek hızla vanilyayı da ekledikten sonra işlem tamam.Biraz buzdolabına alalım kremanın lezzeti ortaya çıksın .
Ocağı açalım ve karıştırarak pişirmeyebaşlayalım.4 dakika bile sürmeden hemen koyulaşacak ,ocağın altını kapatalım ılık hale gelmesi için birkaç dakika bekleyelim tereyağı ekleyelim mikserle karıştırmaya başlayalım şimdi de yavaş yavaş 1 bardak sütü ekliyoruz önce yavaş hızda sonra yüksek hızla vanilyayı da ekledikten sonra işlem tamam.Biraz buzdolabına alalım kremanın lezzeti ortaya çıksın .
Sade
olarak yapabileceğiniz gibi kakao ekleyerek de
yapabilirsiniz.Kremşantiyi de üzerindeki hazırlama önerisine göre
hazırlayalım.Genellikle yarım su bardağı soğuk süt ve 1 paket kremşanti
mikserle önce yavaş hızda sonra yüksek hızda çırpılarak
hazırlanır.Kullandığınız markaya bağlı süt oranları değişebilir o yüzden
siz paket üzerinde yazılan pasta süslemesinde kısmına uygun olarak
hazırlayın.
Pandispanyayı
hazırlamak için 3 yumurta ve şekeri mikserle köpük olana kadar
çırpalım.Unu eleyerek kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim .Mikserle
önce yavaş hızda sonra yüksek hızda çırpalım.Yağlı kağıt serilmiş
tepsiye karışımı dökelim.
Her
tarafına eşit oranda dağılmasını sağlayalım.Tepsiniz çok küçük olmasın
çokda büyük olmasın.Tepsi küçük olursa kabarık bir kekiniz olur tam
tersi büyük olursa da kağıt inceliğinde olur.Spatula yardımıyla karışımı
eşit oranda dağıtın ve pişirmek için fırına yerleştirin.Eveeettt
pandispanya mis gibi pişti fırından çıkartalım 2 dakika ilk sıcaklığının
geçmesini bekleyelim.
Pandispanyayı
yağlı kağıttan ayıralım ortadan 2 ye keselim. Granül kahveyle hazırladığımız sosla bir miktar pandispanyayı ıslatalım. Kremayı kaşıkla
pandispanyanın içerisine dökelim spatula yardımıyla dağıtalım. Muzu ortadan 2 ye ayırarak pastanı içerisine yan yana dizelim üzerine diğer pandispanyayı yerleştirip kalan kremayı üzerine sürelim.Kakaoyu
çay süzgecinin içerisine alarak pastanın üzerine eşit dağılacak şekilde
vurarak serpelim.PastamızıServis yapacağımız pasta tabağı yada borcama
alalım.Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek buzdolabına soğuması için
alalım.İşte bu kadar basit bu pasta yıkılıyo lezzeti damakta kalıyor
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder