Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

KAKAOLU MUZLU PASTA

Written By Azmalzemelimutfak on 7 Mart 2018 Çarşamba | Mart 07, 2018

AZ MALZEMELİ PASTA,MUZLU PASTA,KOLAY PASTA

Canınız ne zaman isterse kolaylıkla yapabileceğiniz bir pasta .Evde meyvada olmasa yapıp yyebilirsiniz.Hazırlaması da çok çabuk eh piştikten sonra yemesi de feci güzel.Hani öyle 1 dilim bana yeter diyorsanız yanılırsınız ben uyarımı yapayım da gerisi size kalmış artık😉😊 Haydi o zaman mutfağa doğru marş marş

KAKAOLU   MUZLU PASTA


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik tozşeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı Un
  • 1 paket vanilya

Kreması:

  • 5 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı pirinçunu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt

Üzeri için 

Kakao
 
Yapılışı:


Öncelikle fırını 180 derecede ısıtmaya başlayalım.Kremayı yapmakla işe başlayalım çünkü pandispanyanın hazırlanması ve pişmesi çok kısa sürüyor.Küçük bir tencereye şeker,pirinçunu,nişasta ve unu alalım tel çırpıcıyla karıştıralım.2 su bardağı suyu yavaş yavaş karışıma ilave edelim bir taraftanda karıştıralım.

Ocağı açalım ve karıştırarak pişirmeyebaşlayalım.4 dakika bile sürmeden hemen koyulaşacak ,ocağın altını kapatalım ılık hale gelmesi için birkaç dakika bekleyelim tereyağı ekleyelim mikserle karıştırmaya başlayalım şimdi de yavaş yavaş 1 bardak sütü ekliyoruz önce yavaş hızda sonra yüksek hızla vanilyayı da ekledikten sonra işlem tamam.Biraz buzdolabına alalım kremanın lezzeti ortaya çıksın .
Sade olarak yapabileceğiniz gibi kakao ekleyerek de yapabilirsiniz.Kremşantiyi de üzerindeki hazırlama önerisine göre hazırlayalım.Genellikle yarım su bardağı soğuk süt ve 1 paket kremşanti mikserle önce yavaş hızda sonra yüksek hızda çırpılarak hazırlanır.Kullandığınız markaya bağlı süt oranları değişebilir o yüzden siz paket üzerinde yazılan pasta süslemesinde kısmına uygun olarak hazırlayın.

Pandispanyayı hazırlamak için 3 yumurta ve şekeri mikserle köpük olana kadar çırpalım.Unu eleyerek  kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim .Mikserle önce yavaş hızda sonra yüksek hızda çırpalım.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye karışımı dökelim.

Her tarafına eşit oranda dağılmasını sağlayalım.Tepsiniz çok küçük olmasın çokda büyük olmasın.Tepsi küçük olursa kabarık bir kekiniz olur tam tersi büyük olursa da kağıt inceliğinde olur.Spatula yardımıyla karışımı eşit oranda dağıtın ve pişirmek için fırına yerleştirin.Eveeettt pandispanya mis gibi pişti fırından çıkartalım 2 dakika ilk sıcaklığının geçmesini bekleyelim.
Pandispanyayı yağlı kağıttan ayıralım ortadan 2 ye  keselim. Granül kahveyle hazırladığımız sosla bir miktar pandispanyayı ıslatalım. Kremayı kaşıkla pandispanyanın içerisine dökelim spatula yardımıyla dağıtalım. Muzu ortadan 2 ye ayırarak pastanı içerisine yan yana dizelim üzerine diğer pandispanyayı yerleştirip kalan kremayı üzerine sürelim.Kakaoyu çay süzgecinin içerisine alarak pastanın üzerine eşit dağılacak şekilde vurarak serpelim.PastamızıServis yapacağımız pasta tabağı yada borcama alalım.Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek buzdolabına soğuması için alalım.İşte bu kadar basit bu pasta yıkılıyo lezzeti damakta kalıyor

Afiyet Olsun
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter