LİMON REÇELİ |
Limon şüphesiz ki C vitamini yönünden en zengin olan turunçgiller arasında ilk sıralarda yer alır.Hepimizin evinde olmazsa olmazlar arasında yer alır.Çayımızın yanında çorbalarımızda salatalarımızda yemeklerimizde beğenerek kullanırız. Artık kahvaltı sofralarınızda da yer ayırmaya ne dersiniz . Lezzetinin tarifi yok denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Limonu bu şekilde değerlendirin bakalım beğenecek misiniz ? Yorumlarınızı paylaşırsanız memnun olurum.Şimdiden ellerinize sağlık.
LİMON REÇELİ YAPIMI |
LİMON REÇELİ
- 4 adet büyük boy limon ( kalın kabuklu )
- 1 su bardağı su
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı limon suyu
- Bulabilirseniz 7-8 adet limon çiçeği yada bergamot çiçeği
Yapılışı:
Öncelikle limonun 3 tanesinin sarı kabuklarını rendeleyelim 1 tanesinin kabuğunu rendelemeyeceğiz .Kabuğunu rendelemediğimiz limonun iç kısmını reçelimizde dilim halinde kullanacağız. Limonların suyunu sıkıp kenara alalım. Limon kabuklarını ortadan keserek suyunun sıkıldığı iç kısmı kaşık yardımıyla çıkartalım.
Kesme tahtasına alıp 2 ye bölerek şeritler halinde keselim.Limon kabuğunun boyutunu fazla uzun olmamasına özen gösterelim. Kabuğunu rendelemediğimiz limon kabuğunu da aynı şekilde ince doğrayalım. İç kısmını çekirdeklerini çıkartarak dilimler halinde keselim.Tencereye limon kabuklarının üzerini geçecek kadar sıcak su doldurup 5 dakika kaynatalım. Suyu süzüp tekrar sıcak su ekleyerek 5 dakika kaynatalım suyunu süzelim , bu işlemi toplam 3 -4 kez tekrarlayacağız. Amacımız limon kabuğunun acılığını almak.son kez kaynattıktan sonra soğuk suyun içerisine koyup bekletelim.
Tencereye limon kabuklarını süzerek ekleyelim içerisine toz şeker , limon suyu ve suyu ekleyerek karıştıralım ve kaynatmaya başlayalım. Bir süre kaynadıktan sonra limon dilimlerini , limon çiçeği ya da bergamot çiçeği ekleyip kaynatma işlemine devam edelim. Suyunu çekip kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp bir süre bekletip kavanoza koyalım.
Afiyet Olsun
- Limonun rendelenmiş kısımlarını buzdolabı poşetine koyarak pasta ve kurabiyelerinizde kullanmak üzere saklayın
- Limonları haşladığımız suyu dökmeyin soğutup sprey şişelerine koyup oda nemlendiricisi olarak kullanabilirsiniz.Yerleri silerken kullanabilirsiniz.
- Yemekte kullandığınız limon kabuklarını atmayın biriktirin ve bu enfes reçeli yapın .Artık Limon kabuklarını bu şekilde değerlendireceğiz.Hepimizin mutfağına limon giriyor ekstra masraf yapıp almanıza zaten gerek yok
0 yorum :
Yorum Gönder