Zeytinyağlı yemeklerin arasında
özellikle konu patlıcansa en çok sevilen yemektir .Yaz kış rahatlıkla
tüketilebilir. Asıl lezzeti yazın sebzeler tazeyken yapıldığında belirginleşir.
Malum yazın havalar sıcak ve genelde zeytinyağlı yemekler daha hafif olduğundan
bu mevsimde daha fazla tercih edilir. Bakalım bu enfes lezzetteki yemeğimizin
yapımı nasılmış. Şimdiden kolay gelsin ellerinize sağlık.
İMAM BAYILDI
Malzemeler:
- 4 küçük patlıcan
- 1 adet soğan
- 7- 8 diş sarımsak
- yarım demet maydanoz
- 1- 2 dal nane
- 2- 3 adet domates
- 2- 3 adet sivri biber
- yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
Patlıcanların baş kısımları
kesilip alaca soyup tuzlu suda acı suyu çıkana kadar bekletelim. Düz su ile yıkayıp fazla suyunu
alarak kağıt havlu ile kurutalım. Zeytinyağında hafif pembe kızartıp geniş
tencereye dizelim. Patlıcanın orta
kısmına bıçak ile kesik atalım ( fazla derin kesmemeye özen gösterelim ki iç
malzemesi servis esnasında dökülmesin ) Yarım halka şeklinde doğranmış soğan, sivri
biber, sarımsakları zeytinyağında kavuralım.
Soyulup doğranmış domatesi
karışıma ekleyip karıştıralım. Kıyılmış maydanoz, nane, tuz, karabiber ve şeker
ilave edip tekrar karıştıralım ve patlıcanların içerisini dolduralım. Az su
ilave ederek orta hararetli ocakta yavaş
yavaş pişirelim. Oda sıcaklığına geldikten sonra servis tabağına alıp
buzdolabında soğumasını sağlayalım.
Bilindiği gibi zeytinyağlı olan yiyecekler soğuduğunda
lezzeti daha fazla ortaya çıkar. Servis esnasında üzerine kıyılmış maydanoz
serperek servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder