Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

İMAM BAYILDI

Written By Azmalzemelimutfak on 4 Mart 2018 Pazar | Mart 04, 2018



Zeytinyağlı yemeklerin arasında özellikle konu patlıcansa en çok sevilen yemektir .Yaz kış rahatlıkla tüketilebilir. Asıl lezzeti yazın sebzeler tazeyken yapıldığında belirginleşir. Malum yazın havalar sıcak ve genelde zeytinyağlı yemekler daha hafif olduğundan bu mevsimde daha fazla tercih edilir. Bakalım bu enfes lezzetteki yemeğimizin yapımı nasılmış. Şimdiden kolay gelsin ellerinize sağlık.


İMAM BAYILDI
 
Malzemeler:

  • 4 küçük patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 7- 8 diş sarımsak
  • yarım demet maydanoz
  • 1- 2 dal nane
  • 2- 3 adet domates
  • 2- 3 adet sivri biber
  • yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz, karabiber

Yapılışı:

Patlıcanların baş kısımları kesilip alaca soyup tuzlu suda acı suyu çıkana kadar  bekletelim. Düz su ile yıkayıp fazla suyunu alarak kağıt havlu ile kurutalım. Zeytinyağında hafif pembe kızartıp geniş tencereye  dizelim. Patlıcanın orta kısmına bıçak ile kesik atalım ( fazla derin kesmemeye özen gösterelim ki iç malzemesi servis esnasında dökülmesin )  Yarım halka şeklinde doğranmış soğan, sivri biber, sarımsakları zeytinyağında kavuralım. 

Soyulup doğranmış domatesi karışıma ekleyip karıştıralım. Kıyılmış maydanoz, nane, tuz, karabiber ve şeker ilave edip tekrar karıştıralım ve patlıcanların içerisini dolduralım. Az su ilave ederek orta hararetli ocakta  yavaş yavaş pişirelim. Oda sıcaklığına geldikten sonra servis tabağına alıp buzdolabında soğumasını sağlayalım.


Bilindiği gibi zeytinyağlı olan yiyecekler soğuduğunda lezzeti daha fazla ortaya çıkar. Servis esnasında üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter