PORTAKAL PELTESİ |
C VİTAMİNLİ TATLI
Bol C Vitaminli tatlıya kim hayır diyebilir ki ? Günlük vitamin ihtiyacını portakal limon ve mandalinadan alabilmemiz mümkün .C vitamini ihtiyacımızı meyve suyu olarak tüketerek te alabiliyoruz.Pelte olarak hazırladığımızda ise hem tatlı ihtiyacımızı karşılıyoruz hem de aynı anda C vitamini ihtiyacını gideriyoruz.
Hem vitaminli hem hafif hem de fazla kalorisi olmayan masum bir tatlı yemeye hazırsanız geçelim tarifimize.
PORTAKAL PELTESİ
Malzemeler:
- 2 su bardağı taze sıkılmış
portakal suyu
- 1 su bardağı su
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 yemek kaşığı portakal kabuğu
rendesi
Üzeri
için:
- Taze nane yaprağı
- 1 adet muz
Yapılışı:
Su, şeker ve portakal suyunu küçük bir tencereye alıp
şeker eriyinceye kadar kısık ateşte karıştıralım. Nişastayı su ile çırpıp ve
kaynayan portakal suyuna ekleyerek iyice karıştıralım. Rendelenmiş portakal
kabuğunu karışıma ekleyip karıştırarak pişirelim. Üzeri göz göz olup
koyulaşmaya başlayınca ocaktan alıp kuplara paylaştıralım.Oda ısısında beklettikten sonra servis yapılana kadar buzdolabında bekletelim.
Servis sırasında Portakal kabuğunu dilimleyerek koyabilirsiniz
portakalı dilimleyerek peltenin üzerine servis yapabilirsiniz. Ben muzla ve
nane ile servis yapmayı tercih ettim böylelikle aynı anda bir taşla 2 kuş
vurmuş oluyorsunuz😀😀 Şahsen ben her ikisinin lezzetini
birbirine çok uyumlu buluyorum.
Malzemeler:
0 yorum :
Yorum Gönder