Geleneksel Türk yemekleri arasında en bilinen tariflerdendir.İster soğuk ister sıcak olarak servise sunulan yemek oldukça besleyici niteliktedir.Tavuk eti ve cevizin birleşiminden oluşan lezzet damaklarda harika bir tat bırakmaktadır. Bakalım tarifimiz nasılmış haydi bakalım kolay gelsin
ÇERKEZ TAVUĞU
Malzemeler:
- 1 bütün tavuk
- 1 orta boy patates
- 1 küçük boy kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı su
Cevizli harç:
- Yarım su bardağı ceviz içi
- 2 dilim bayat beyaz ekmek içi
- 2 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
- 4 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı tavuk suyu
Yapılışı:
Temizlenmiş
ve yıkanmış tavuğu bir tencereye koyup üzerine
5 su bardağı su, kabukları soyulmuş 1 adet patates,1 havuç ve 1
soğanı ilave edip haşlayalım. Su kaynamaya başlayınca, üstünde oluşan köpükleri
bir kaşıkla alalım Tavuk hafifçe yumuşadıktan sonra tuzunu ilave edelim. İyice
yumuşayana kadar, tencerenin kapağı kapalı olarak , orta ateşte pişirelim.
Pişen
tavuğun suyunu süzerek tavuğu suyun içerisinden çıkartalım.. Soğuyunca derisini
ve kemiklerini çıkarıp, etlerini küçük parçalara ayıralım. Ceviz içini,
öğütücüden geçirerek, un haline getirelim. Bayat ekmek içlerini tavuk suyunda
yumuşatalım. Sonra suyunu sıkarak cevize
ilave edelim.. Pütürsüz bir karışım elde edene kadar karıştıralım.
2 tatlı
kaşığı toz kırmızıbiber,4 diş ezilmiş sarımsak ve2 çay kaşığı tuzu ilave edip
iyice yoğuralım. Yaklaşık 2 su bardağı ılık tavuk suyunu kaşıkla yedirerek
harcı boza kıvamına gelinceye kadar inceltelim. Ayıklanmış tavuk parçalarını
servis tabağına yerleştirelim.
Harcın
yarısından fazlasını alıp tavuk parçalarıyla iyice karıştıralım. Geri
kalan sosu üzerine döküp tavuklar gözükmeyecek şekilde iyice yayalım.
Dilerseniz üzerine pul biber ve zeytinyağı gezdirerek servis yapalım..
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder