Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle
Home » , » PRATİK BİLGİLER 14

PRATİK BİLGİLER 14

Written By Azmalzemelimutfak on 14 Mart 2018 Çarşamba | Mart 14, 2018



·          HAYAT PAYLAŞINCA GÜZEL 14
 





  • Köfte yaparken bu püf noktası çok işinize yarayacak eminim. Genellikle şekil verirken elimizle bastıtırız .Kıymanın içindeki su pişme esnasında eksildiğinden  verdiğimiz şekil olduğu gibi kalmaz değil mi ?  Böylece içide tam olarak pişmez biraz fazla kızartınca esmerleşir .Şekil verdikten sonra baş parmağınızla ortasına bastırıp pişirme işlemini birde böyle deneyin göreceksiniz köfteniz hem şeklini koruyacak hem de içi tam olarak pişmiş olacak.
  • Sağlıklı bir besin olan avokadoyu artık çoğumuz biliyoruz. İster salatalarda kullanın isterseniz suyunu sıkarak için .İllaki kabuğunu soymak özellikle sert olanlarda zor oluyor bunun kolay yolu kabuğundan 360 derece kesip kolayca soyabilirsiniz.
  • Pratikliğinden dolayı mutfaklarda yer alan mikrodalgada ısıtmak istediğiniz yiyeceklerin yanına yarım bardak su koyarsanız ısıttığınız yiyeceklerin kuru olmasını engellersiniz.( özellikle börek ve hamur işlerinde çok işe yaradığını göreceksiniz )
  •  Ketçap ve mayonez şişelerini içleri bittikten sonra atmayın .İçlerini iyice temizledikten ve havalandırdıktan sonra  pancake yaparken rahatlıkla kullanabilirsiniz. Pancake harcınızı içine doldurun birde böyle deneyin bakalım beğenecekmisiniz. 
  •  Özellikle evde yaptığınız tereyağını dondurucuda saklıyorsanız ve acil kullanmanız gerektiğinde tereyağını rendeleyerek kullanabilirsiniz.(ev yapımı doğal tereyağ tarifime ulaşarak nasıl yapıldığını öğrenebilir ,siz de ereyağınızı kendiniz yapabilirsiniz
  • Yumurtalarınızı oda sıcaklığında kullanmak için ılık suda bekletebilirsiniz
  • Donmuş tereyağını 2 dakikada oda sıcaklığına getirmek için bir poşete koyup sıcak suda bekletebilirsiniz
 Kolay gelsin
 
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter