Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle
Home » , » OSMANLI MUTFAĞINDAN ESİNTİLER - GELENEKSEL TATLI

OSMANLI MUTFAĞINDAN ESİNTİLER - GELENEKSEL TATLI

Written By Azmalzemelimutfak on 14 Mart 2018 Çarşamba | Mart 14, 2018



zerde yapmanın kolay yolu,basit tatlı zerde,zerdeçalla neler yapılır,yararları nelerdirOsmanlı mutfağının en sevilen tatlılarından birisiyle karşı karşıyayız. Tadı oldukça hafif yapımı da oldukça basit bir tatlı.  Hem rengiyle hem kokusuyla hem tadıyla bizi bizden alıp götüren bir lezzet.  Zerdeçalın faydalarını bilseniz her gün yapıp yemek isteyeceksiniz. zerdeçalın faydaları nelerdir ? zerdeçal suyu nasıl yapılır ?



GELENEKSEL TATLI 

ZERDE


 
Malzemeler:

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 5 su bardağı su
  • 1 tutam zerdeçal
  • 2 yemek kaşığı gül suyu
  • 3 adet karanfil


Üzerini süslemek için:

  •  Fındık, Fıstık, ceviz , üzüm, nar tanesi, tarçın evinizde o an ne varsa onunla süsleyebilirsiniz.


Yapılışı:

Pirinci yıkayıp suyunu süzdürelim. Orta boy tencereye 5 su bardağı suyu ekleyip üzerine pirinci ilave edelim. Pirinç yumuşayıncaya kadar haşlayalım. İçerisine şekeri ilave edip bir süre daha kaynatalım. 

Bir kasede nişasta ve zerdeçalı karıştırıp üzerine yavaş yavaş su ilave ederek inceltelim. Zerdeçal ve nişastayı tel çırpıcıyla karıştırarak pirinçli karışıma tel çırpıcıyla ekleyelim. 2 yemek kaşığı gül suyunu ve dövecekle hafif dövdüğümüz karanfilleri ekleyerek son kez karıştıralım. Pütürlü olmamasına dikkat edelim.

Karışım koyulaşınca ocaktan alıp kaselere paylaştıralım. Oda sıcaklığında bir süre beklettikten sonra buzdolabında tüm lezzetini kazanması için bekletelim. Servis sırasında üzerine fındık fıstık, nar tanesi ve badem serpiştirelim son dokunuş tarçını da serperek servis yapalım.

Afiyet Olsun





SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter