Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

İSMİ FARKLI TADI FARKLI SALATA/ MEZE

Written By Azmalzemelimutfak on 27 Mart 2018 Salı | Mart 27, 2018




 Davet sofraları hazırlarken hem doyurucu hem de yapım aşamasında bizi fazla uğraştırmaması açısından mezeler can simidi gibidir. İsmi oldukça değişik ama yapımı da çok basit. Servis sırasında ceviz kırığı eklerseniz lezzetine lezzet katmış olacaksınız. Tabi isteğe bağlı olarak
  
KÖPEOĞLU

Malzemeleri


  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1-2 adet patlıcan
  • 1-2 adet sivri biber
  • 2 çay kaşığı Tuz
  • Kızartmak için; Ayçiçeği yağı


Sosu için


  • 1 adet domates – soyulmuş doğranmış
  • 1 çay kaşığı Tuz
  • yarım çay kaşığı Karabiber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 


Yapılışı:
 
Patlıcanları alacalı soyup az miktarda tuzlu suya koyup bekletelim. Biber ve patlıcanları küp şeklinde doğrayıp derin tavada kızgın yağda kızartalım Sarımsağı bir kasede ezelim üzerine yoğurt ekleyip az miktarda su ile inceltelim .

Sarımsaklı yoğurdu patlıcan ve biberlerin üzerine dökerek karıştıralım. Ayrı bir tavada zeytinyağında kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesi tuz ve karabiber ekleyerek kavuralım. Domatesi yoğurtlu karışımın üzerine gezdirerek servis yapalım. Mezemiz servise hazır

Afiyet Olsun
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter