Davet
sofraları hazırlarken hem doyurucu hem de yapım aşamasında bizi fazla
uğraştırmaması açısından mezeler can simidi gibidir. İsmi oldukça değişik ama
yapımı da çok basit. Servis sırasında ceviz kırığı eklerseniz lezzetine lezzet
katmış olacaksınız. Tabi isteğe bağlı olarak
KÖPEOĞLU
Malzemeleri
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1-2 adet patlıcan
- 1-2 adet sivri biber
- 2 çay kaşığı Tuz
- Kızartmak için; Ayçiçeği yağı
Sosu için
- 1 adet domates – soyulmuş doğranmış
- 1 çay kaşığı Tuz
- yarım çay kaşığı Karabiber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Patlıcanları
alacalı soyup az miktarda tuzlu suya koyup bekletelim. Biber ve patlıcanları
küp şeklinde doğrayıp derin tavada kızgın yağda kızartalım Sarımsağı bir kasede
ezelim üzerine yoğurt ekleyip az miktarda su ile inceltelim .
Sarımsaklı
yoğurdu patlıcan ve biberlerin üzerine dökerek karıştıralım. Ayrı bir tavada
zeytinyağında kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesi tuz ve karabiber
ekleyerek kavuralım. Domatesi yoğurtlu karışımın üzerine gezdirerek servis
yapalım. Mezemiz servise hazır
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder