Haydi Yemek Yap
En az malzemeli
Tariflerle

PRATİK BİLGİLER 17

Written By Azmalzemelimutfak on 19 Mart 2018 Pazartesi | Mart 19, 2018


HAYAT PAYLAŞINCA GÜZEL 17

Her gün çöpe giden yumurtaları atarken bir kez daha düşünmekte fayda var. Bu yararlarını okuduktan sonra bu zamana kadar attığınız kabuklara üzüleceksiniz.

Tebeşir Yapımında yumurta kabuğu:

Yumurta kabuklarını toz haline getirdikten sonra, birer çay kaşığı un ve sıcak suyla bir karışım haline getirin. Renkli tebeşirler elde etmek isterseniz, yemek boyası da ekleyebilirsiniz. Karışımı elde ettikten sonra, bunu bir kalem biçimine sokun ve bir kağıt havluya sarın. Üç gün kadar kurumaya bıraktıktan sonra tebeşir kalemler elde etmiş olursunuz.

Giysi beyazlatıcısı:

 Yumurta kabuklarını ufak bir keten torba içinde limon dilimleriyle karıştırın. Bu keten torbayı çamaşır makinenize atıp giysilerinizle birlikte yıkadığınızda, beyaz giysilerin rengini koruduğunu ve grileşmediklerini göreceksiniz.

Su borusu temizleyicisi:

Genellikle lavaboya yiyecek koymak boruları mahveder, ama yumurta kabukları ayrı bir hikayedir. Büyük yiyecek parçalarını yakalar ve zamanla parçalarlar. Daha ufak parçalarsa ufaldıkça borulardan aşağı inerek tıkanıklıkları giderir.
 
SHARE

0 yorum :

Yorum Gönder

Follow via Twitter