Ama derseniz ben kıpkırmızı bir ayva tatlısı yemek isterim o halde kuruyemişçilerden yada aktarlardan gıda boyası alıp sulandırarak ayvaların üzerine dökmeniz gerekmekte.Hiç birşekilde mideye dokunmuyor haydi bakalım kolay gelsin . Şimdiden ellerinize sağlık
AYVA TATLISI
- 3 adet ekmek ayvası
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 5-6 adet karanfil
- 1-2 top dondurma
- 1 adet çubuk tarçın
- tarçın
- 1,5 su bardağı su
3 adet ayvayı iyice yıkayalım. Ortadan 2 ye ayıralım ve dış kabuklarını soyalım.İç kısmında bulunan çekirdekleri çıkartıp yıkayalım ve bir kenara ayıralım. Kabukları tekrar yıkayalım ve pişireceğimiz tencereye alalım. Ayvaların içleri çıkartıldıktan sonra çekirdekler ve dış kabuklarıyla birlikte pişireceğimiz tencereye alalım.
Toz şekeri ayvaların üzerine dökelim karanfilleri ayvaların ortalarına koyup üzerine 1,5 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişirelim.Ayvaları arada kontrol edelim içindeki şekerli sudan üzerlerine gezdirelim.Bıçak yardımıyla pişip pişmediklerini kontrol edelim.Ayvalar pişince ocaktan alıp kapağını açalım oda sıcaklığında bekletelim.Servis etmeden önce buzdolabına kaldırarak soğutalım, 1-2 top dondurma yada kaymak la birlikte servis yapalım.Dondurmanın üzerine de bir miktar tarçın serpebilirsiniz. Mis gibi kokulu ayva tatlımız hazır.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder